Välj datum

HEJDÅ JAG DÖR

Tegelscenen / Hökarängen

lör 22 maj kl 15.00 – AVSLUTAD
lör 22 maj kl 16.30 – AVSLUTAD
sön 23 maj kl 11.00 – AVSLUTAD
sön 23 maj kl 12.30 – AVSLUTAD
lör 29 maj kl 15.00 – AVSLUTAD
lör 29 maj kl 16.30 – AVSLUTAD
sön 30 maj kl 11.00 – AVSLUTAD
sön 30 maj kl 12.30 – AVSLUTAD

HEJDÅ JAG DÖR är en ösig teaterkonsert om det som händer när vi slutar finnas. Ja, ni vet, om hur man åker upp till himlen ovanför sjöstjärnorna och kommer till något som heter Nangijala. Eller om mumier. Ni vet när man drar ut deras hjärnor med en krok i näsan och ba: uuuuuuh!

Vad är det egentligen som händer när vi dör? Kommer det någon och knackar på dörren? Är det bara tomt och sorgligt eller kanske som en cool konsert eller rolig fest? Och hur har de det, de som inte längre finns? Och vi som lever, vad ska vi göra? Träna på att inte dö?

HEJDÅ JAG DÖR riktar sig till barn i åldrarna 6-9 år och är resultatet av ett sceniskt utforskande av barns perspektiv på döden. Genom workshops och intervjuer har barn fått fantisera och reflektera kring en av livets största gåtor. Det handlar om brinnande höns, kärleken till gurka, gammelfarmor Svea, kistan som rullade iväg, påflugna flugsvampar och pappa Lasse som var bäst på kalas. Genom livfulla rörelser, dödsbejakande musik, väldigt mycket sång och berättelser från livet närmar sig föreställningen de vardagliga såväl som de stora existentiella frågorna.

Vi som gör föreställningen har som mål att så många barn som möjligt får ta del av den. Då vi på grund av restriktionerna endast kan erbjuda ytterst få publikplatser (8 per föreställning) uppmuntrar vi till att boka in flera barn i samma sällskap och om möjligt lämna barnen och hämta dem vid föreställningens slut. Vill du som vuxen se föreställningen tillsammans med ditt barn är du givetvis också välkommen.

Föreställningens längd är ca 40 minuter.
Därefter får man gärna stanna och prata med skådespelarna i ca 20 minuter eller gå hem om man vill.

På scen: André Hasselgren och Emma Krafft
Regi: Karolina Willebrand Vinnberg
Dramaturg: Ellen Lindhagen
Ljuddesign: Ella Blixt
Musiker: Daniel Holmström
Kostymdesign och rekvisita: Pia Gyll
Producent: Maria Lindeberg
Grafisk form: Frida Krafft

För publik- och pressfrågor kontakta producent@dramalabbet.se

Tegelscenen är dessvärre inte tillgänglighetsanpassad än. Vi jobbar på det. Scenen är belägen på andra våningen utan hiss. Vid frågor rörande tillgänglighet i lokalen, maila producent@dramalabbet.se då vi gärna tillsätter extra personalresurser för att i bästa mån vi kan hjälpa till så att alla som vill besöka lokalen kan göra det.

HEJDÅ JAG DÖR presenteras av Dramalabbet i samarbete med Tegelscenen
med stöd av Stockholm Stad och Region Stockholm

Synpunkter?