Välj datum

Broken Skin

Det här evenemanget är under uppbyggnad.

Obs!

Föreställningen är inställd på grund av det rådande smittläget samt regeringens nya förordning. Vi tittar nu på möjligheter att visa föreställningen digitalt. Håll utkik på www.gottsundateater.com för uppdateringar om detta!

 

Dansverket Broken Skin tar avstamp i den brittiske politikern Enoch Powells tal  ”Rivers of Blood”. Talet från 1968 delade nationen i två delar redan då, men ekar fortfarande idag - inte bara i Storbritannien, utan även stora delar av Europa där den populistiska retoriken fått ett allt starkare fäste under det senaste decenniet. 

Genom att plocka ut ett specifikt tillfälle i historien som starkt påverkade en stor del av samväldets befolkning, vill koreografen Joseph Sturdy belysa de sår rasismen river upp i den mänskliga kroppen och själen. Detta är en skrämmande uppgift. Kan vi över huvud taget överföra smärtan, ilskan och sorgen från världen runt omkring oss på den mänskliga kroppen på scenen? Dansens förmåga att uttrycka abstrakta och  emotionella tillstånd, snarare än att berätta en konkret historia, kan kanske hjälpa oss att se och prata om obekväma sanningar istället för att fly från dem. Kanske kan teatern utgöra en säker och trygg plats för att utforska det obekväma och skrämmande.

I föreställningen ser vi bland andra Jeromé Marchand och Anthony Lumuljo, tidigare premier danseurs på Kungliga Operan, skådespelaren Richard Asker samt dansaren Noelle Guinoo Deriada.

 

Focus Dance har i många år satt Uppsala på kartan genom sina starka och hänförande uppsättningar, senast 2019 spelades nyuppsättningen av succén Macbeth som spelade flera utsålda föreställningar på Gottsunda Dans & Teater.

 

Längd: ca 45 min

Produktion: Focus Dance
Koreografi: Joseph Sturdy

På scen:
Jerome Marchand
Anthony Lumuljo
Richard Asker
Noelle Guinoo Deriada 
samt avgångselever från Kungliga Svenska Balettskolan .

 

Foto: Mark Harris

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se.

Synpunkter?