Välj datum

Hello and Goodbye

Det här evenemanget är under uppbyggnad.

Handlar om ett fängslande möte mellan en bror och syster Johnny och Hester och deras förhållande med sin mor och far som utspelar sig i den fattiga delen av författaren, Athol Fugards  hemstad, Port Elizabeth. En av hans tidigaste pjäser. Pjäsen handlar lika mycket om Athols tidiga liv och erfarenhet samt den brutala politiska verkligheten i fattigdom och apartheid i Sydafrika.

Athol Fugard föddes i Middelburg, Sydafrika 1932. Han beskriver sig själv som en afrikansk som skriver på engelska. Fugard påbörjade Universitetet i Kapstaden men hoppade av strax före tentorna för att lifta genom Afrika. Han blev sedan en däckshand på ett skepp och seglade världen över.

Fugard säger själv "mitt verkliga territorium som dramatiker är en värld av hemligheter med sin kraftfulla effekt på mänskligt beteende och traumat av deras uppenbarelse".
 

Regi: Bijan Mirnikjoo

I rollerna:
Hester - Isabelle Pedone 
Johnny - Jörgen Bengtsson

Ljus: Christina Kamma

Spelas på Teaterverket Västman 
Adress:
Västmannagatan 54

Spelas:
Fredag 13 nov kl 19.00
Lördag 14 nov kl 19.00
Söndag 15 nov kl 16.00
Fredag 20 nov kl 19.00
Lördag  21 nov kl 19.00

Spellängd: 2 timmar och 20 minuter. 

Uppsättningen produceras i samarbete med ABF Stockholm.
 

Med anledning av Covid-19, för att hålla ett hälsosäkert arrangemang, har vi begränsat publikmängden till 16 personer / föreställning. Det är hälften av plasterna i salongen (37 platser). Detta bidrar till ett ökat avstånd mellan publiken i salongen samt en mindre mängd människor i rörelse i lokalen.

Vi förutsätter att alla som kommer som publik på våra föreställningar är fullt friska. Har du sjukdomssymptom så är du välkommen att höra av dig för att göra en ombokning, alternativt avbokning med möjlighet till återköp av din biljett.

Synpunkter?