Välj datum

Don't fear change

Det här evenemanget är under uppbyggnad.

Mänskligheten underhåller sig med nonsens och döda ting. Det finns ingen planet B men tänk om planet “A” står för “animal” och att gräset bokstavligen smakar grönare på den andra sidan?

Genom att cirkulera kring tankar om att apokalypsen är en tråkig dystopi – inget grandiost slagfält utan bara lite mindre av allt i en långsam kollaps av biologisk mångfald, kapitalism och kul – skapar BRAVO TOGA performanceverket Don’t Fear Change.

En koreografisk och dramatisk undersökning av mänsklig eskapism ifrån den domesticerade livsstilen tillbaka till ens inre wildlife. Föreställningen utforskar paradoxen av en människokropp med en förhistorisk djurhjärna och korsbefruktar det med ett mockumentärt spår; en kognitiv gruppterapi from heaven and hell över gruppens ohållbara situation. På detta sätt vill BRAVO TOGA ta pulsen på den antropocena människans sinnestillstånd och fråga sig själva: är det här den bästa versionen av oss?

BRAVO TOGA är en nordisk performancegrupp djupt intresserade avkonceptualitet i ett interdisciplinärt scenkonstutrymme mellan dans ochteater. Don’t Fear Change är den första delen av två i en duologiom eskapism och post humanism.

Produceras genom Interim Kultur, med stöd av Kulturrådet, Nordisk kulturkontakt, Nordisk kulturfond, Region Stockholm och Kulturfonden för Finland och Danmark. Producerat genom residens på Estrad Norr (Östersund), Åbne Scene (Århus) och Turteatern (Stockholm).

Synpunkter?