Välj datum

RICHARD II OCH FRAMTIDEN - URPREMIÄR

Diselverkstaden / Nacka

fre 9 okt 2020 kl 19.00 – AVSLUTAD
lör 10 okt 2020 kl 19.30 – AVSLUTAD
sön 11 okt 2020 kl 16.00 – AVSLUTAD

 Följ med på en personlig, humoristisk och egendomlig resa genom tid och rum, som innefattar renässansens mörker, murens fall 1989, östra Europas nuvarande politiska dilemma och den härjande coronaepidemin som på så sätt speglar vår samtid. Den nyskrivna föreställningen av Ulf Peter Hallberg är regisserad av Maria Magdolna Beky Winnerstam.

Från 16 år, Vuxna Längd 2 tim och 15 min paus

OM FÖRESTÄLLNINGEN
En liten teater i London, stängd. Året är 1593. Utanför sprider sig pesten som en löpeld, en tredjedel av befolkningen ligger för döden. En oväntad besökare från framtiden dyker upp, en budbärare. 

William Shakespeare gestaltas av två skådespelare i den trupp han tillhör; Burby och Kempe. I den nedstängda teatern går de igenom texten till det som ska bli tragedin “Richard II”. Isoleringen bryts när Esther, en ung kvinna från Ungern på resa genom tiden, stormar in. Hennes tankar och frågor väller över scenen. Hon berättar om stjärnklara nätter i Indien, mordet på Marlowe, Orbáns Ungern, Pink Floyd och Tinder. Vilket budskap för hon med sig från framtiden?

Richard II och framtiden är en ärlig diskussion på blankvers i två akter om hopp, förfall och konstens betydelse i ljuset av ett systemskifte. 

“Därute dör var tredje människa; vid Themsens strand, Londons gränder: lik. Och vi två sparkar ut henne i natten? Hon vill bara veta lite mer. Hur ska hon klara sig? Jag bara frågar.”

KEMPE ur Richard II OCH FRAMTIDEN

TEAM
pjäs: ULF PETER HALLBERG
regi: MARIA MAGDOLNA BEKY WINNERSTAM
på scen: DAG ANDERSSON, DAVID CARMEL, MARIA MAGDOLNA BEKY WINNERSTAM
kostym: JOHANNA TÖRNQVIST
affisch: JOHANNA TÖRNQVIST / TOMAS BJÖRKDAL
scenografi: JULIA ADZUKI, PATRICK DALLARD
mask: JULIA ADZUKI
ljus: DAVID WINNERSTAM
projektioner: DAVID WINNERSTAM
ljuddesign: TOMAS BJÖRKDAL
regiassistent: EVELINA BOSTRÖM
produktion: LÅNGSJO: TEATER
förlag: COLOMBINE TEATERFÖRLAG
i samarbete med: STUDIEFRÄMJANDET
med finansiellt stöd av: KULTURRÅDET

ANPASSNING TILL RÅDANDE OMSTÄNDIGHETER
Med anledning av Covid-19, för att hålla ett hälsosäkert arrangemang, har vi begränsat publikmängden till 50 personer/föreställning. Detta bidrar till ett ökat avstånd mellan publiken i salongen samt en mindre mängd människor i rörelse i lokalen. Vi förutsätter att alla som kommer som publik på våra föreställningar är fullt friska. Har du sjukdomssymptom så är du välkommen att höra av dig så kommer vi vara mycket förstående och liberala med återbetalning av beställda biljetter.

TILLGÄNGLIGHET

Dieselverkstaden har hiss, trapplift och parkering vid huvudentrén för personer med rörelsehinder. Teatersalongerna har rullstolsanpassade entrér. Tillgänglighetsanpassade toaletter finns på entréplan och på plan 3. Vi kan dessvärre inte erbjuda hörslinga.


 

Synpunkter?