Välj datum

Duo Winiarski/Carron

Dessa båda unga solister är vinnare av Ung & Lovande 2019, och är hösten 2020 på turné runtom i Sverige. Turnén består av 26 konserter under perioden 11 augusti – 5 december, från Hudiksvall i Hälsingland till Malmö i Skåne. Juryns motivering vid prisets utdelande löd:

”Med stark gemensam gestaltning skapas en förtätad och känslofylld atmosfär i rummet. Genom moget och modigt samspel fångas lyssnaren.”

Kristina Winiarski och Pontus Carron började spela tillsammans 2015 under sin studietid vid kammarmusikutbildningen på Edsbergs Slott i Stockholm. De har båda mottagit stipendier från Kungliga Musikaliska Akademien och Svenska Frimurare Orden och vann 2017 pris i tävlingen “Swedish International Duo Competition”.

Våren 2018 var de på turné genom hela Sverige i Kungliga Musikaliska Akademiens regi och spelade svensk musik för gymnasieklasser. Deras spel beskrevs under turnén som “med mycket närvaro och stort temperament”.
De har gästat Sveriges största kammarmusikfestivaler, bland annat Båstads och Sandvikens kammarmusikfestivaler, framträtt i Tyskland och Schweiz, samt medverkat i Sveriges Radios livesända program ”Klassiska Konserten” i P2.

I januari 2020 stod båda två på scenen i finalen för Solistpriset i Berwaldhallen. Efter tre fantastiska konsertframträdanden tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester stod det klart att Kristina och Pontus kom på delad andraplats.
De har till höstens turné beställt ett nyskrivet verk av kompositören Molly Kien, och kommer även bjuda på musik av bland annat Ludvig van Beethoven och Dag Wirén.

Kristina Winiarski (f. 1994) är en av Sveriges mest intressanta unga cellister idag. Hon är en passionerad kammarmusiker och har som sådan glädjen att regelbundet ge konserter på festivaler runt om i hela världen. Som solist debuterade hon professionellt vid 16 års ålder tillsammans med National Symphony Orchestra i Washington DC, USA, och har sedan dess samarbetat med ett flertal symfoniorkestrar både i Sverige och internationellt. 2019 debuterade hon med Malmö Symfoniorkester, 2020 med Sveriges Radios Symfoniorkester och 2021 väntar hennes debut med Gävle Symfoniorkester.

Kristina har studerat för Valter Despalj i Zagreb, Gautier Capuçon i Paris och för Torleif Thedéen på KMH/Edsbergs Slott och Malmö Musikhögskola där hon 2019 tog solistdiplom. Bland de många utmärkelser Kristina belönats med kan nämnas Verbierfestivalens Firmenich Prize år 2018, och Anders Walls Girestastipendium år 2019.

Pontus Carron, piano (f. 1993) har studerat på masterprogrammet vid Kungliga Musikhögskolan/Edsberg i Stockholm. Studierna avslutade med en diplomkonsert i Grünewaldsalen på Konserthuset i Stockholm 2018. Pontus har fått en rad priser i internationella pianotävlingar såsom silver i Nordic Piano Competition 2019 och och 4e plats i San Doná di Piave Piano Competition 2016. Han har framträtt i alla de nordiska länderna, Tyskland, England och Italien, och som som solist med bland annat Gävle Symfoniorkester. I augusti 2020 gör han debut med Kungliga Filharmonikerna i Beethovens 3e pianokonsert. Han medverkar regelbundet som solist och kammarmusiker på festivaler runtom Europa. 

Köp biljetter

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se.

Synpunkter?