Välj datum

ALLA MOT ALLA - en live-streamad föreställning!

Köp biljetter
150 kr

Online

lör 19 sep kl 14.00 – AVSLUTAD

ALLA MOT ALLA
I en sprängfylld scenkonstupplevelse där Buster Keaton, Looney Tunes, Linus på linjen och Mr Bean är inspirationskällor sjösätter vi på 4:e teatern höstens turnéföreställning för de yngsta barnen med premiär i september 2020.

Vad är rättvisa? Vem har rätt till vad och varför, och vem ska bestämma det? Kan det verkligen bli helt rättvist för alla eller måste man kompromissa och hur mycket kan man kompromissa för att det ska kännas rättvist ändå och ska man verkligen kunna ändra på saker som man en gång bestämt?

Titeln Alla mot alla är inspirerad av filosofen Tomas Hobbes tänkta urtillstånd ”Allas krig mot alla”. Han tänkte sig att människan skapat lagar och regler för att inte börja slåss (och i förlängningen slå ihjäl varandra). Rättvisa skipas – menar han - i ren självbevarelsedrift, som utverkas av någon som får makten att bestämma och i gengäld verka för att skydda sina undersåtar.

”Alla mot alla” kan också kännas igen vid lekar och idrott när man ska dela in i lag och ibland beslutar sig för att köra ”Alla mot alla”!
Tillsammans med publiken undersöker vi livets små och stora orättvisor i en interaktiv föreställning som främst riktar sig till barn i 3 - 7 årsåldern. Vi vältrar oss tillsammans i stämningar och situationer, ja, med allt det tveklösa och igenkännliga som gör det ordlösa mötet universellt förståeligt.

Fria från ordets begränsningar, beger vi oss in i en skog av möjligheter där språkbarriärer är ett minne blott i ett dadaistiskt scenkonstverk som på riktigt är självklart tillgängligt för alla barn.

Föreställningslängd: 45 minuter

Vi säljer ordinarie biljetter till vår teater i Västerås samt biljetter till en "live streamad föreställning". Ni som väljer att se föreställningen online kommer att få uppleva föreställningen i realtid och ur fem olika kameravinklar! Max antal i salongen: 50 personer

Regi: Fredrik Lundqvist
Medverkande på scen: Titti Hilton, Mikaela Hagelberg, Daniel Scherp
Scenografi & kostym: Anne Hellandsjö
Ljusdesign: Sofia Öhrndalen
Ljud: Kalle Källman 
Tillverkning: Per Gustavsson

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se.

Synpunkter?