Välj datum

TILIA CORDATE

MATSESGÅRDEN STIGSBO / Hedemora Kommun

ons 22 jul 2020 kl 19.00 – AVSLUTAD
tor 23 jul 2020 kl 19.00 – AVSLUTAD
fre 24 jul 2020 kl 19.00 – AVSLUTAD
lör 25 jul 2020 kl 19.00 – AVSLUTAD
sön 26 jul 2020 kl 14.00 – AVSLUTAD
fre 7 aug 2020 kl 19.00 – AVSLUTAD
lör 8 aug 2020 kl 19.00 – AVSLUTAD
sön 9 aug 2020 kl 19.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i augusti 2020.

Klicka här för att se arrangörens nuvarande evenemang.

KORDA Art In Motion följer dagligen Folkhälsomyndighetens regler, rekommendationer och anvisningar för att hindra smittspridning. Trädgården är stor så alla kan hålla det avstånd till varandra som krävs.

Koreografen Linda Forsman skapar dansföreställningen Tilia Cordate i trädgården med sjön Grycken som fond, till elektroakustisk musik och scenografi av Lou T Lundqvist. Dansare: Linda Forsman, Matilda Bilberg, Kerstin Abrahamsson. Musik live på piano av Andreas Wartel. Hästen Rönna är som en Drömsekvens i dansföreställningen.I föreställningen rör sig publiken tillsammans med dansarna till olika scener i trädgården. En värld fylld av bilder, färg, form, koreografi, musik och poetisk verklighet. Med dans, musik och naturen skapas föreställningens mystik.

Dansföreställning i Trädgården magisk dans speciellt koreograferad för Matsesgårdens trädgård. Med sjön Grycken, som fond och med Lou T Lundqvists scenografi, som tillsammans med lindarnas atmosfär ger kraft och inspiration. I sommarens dansföreställning förbinder rörelsen den inre världen med den yttre. Fysiskt, lek med tyngdpunkter, kraftmätning – tid – rum, uttrycker värme och ett inre landskap som är dansens poesi.

Lou T Lundqvists ambienta musik tillsammans med tystnaden och naturens egna ljud förstärker upplevelsen. I föreställningen improviserar Andreas Wartel live på piano.

I evenemanget får besökaren även uppleva Sommarutställningen med Galina Davydtchenko, Riitta Tjörneryd, Bojan Krogh, Lena Amstrand, Mats Andersson och Olle Magnusson tillsammans med KORDAs scenograf och bildkonstnär Lou T Lundqvist på Matsesgården

I Sommarutställningen ingår också Lou T Lundqvists dans – bild och filmverk STRAHERE. Filmen är inspelad i och kring vattenfallet i Kloster och är ett collage av Lou´s bildkonst, film av dans och koreografi i vattenfallet samt naturfoto. Koreografi: Linda Forsman. Dansare: Matilda Bilberg och Jimmie Larsson. Kloster på HusbyRingen i Hedemora kommun är Sveriges första Ekomuseum.

Med stöd av Kultur & Bildning / Region Dalarna, Hedemora kommun samt ABF Södra / Östra Dalarna.

Synpunkter?