Välj datum

Till Sagaliden - Historien om Ingrid Lindhal och Fredrik Winblad von Walter

Köp biljetter
150 kr – 350 kr

Det här evenemanget är under uppbyggnad.

Kulturföreningen Scensation görsin största satsning någonsin på Hälsinglands Träteater med föreställningen Till Sagaliden - Historien om Ingrid Lindhal och Fredrik Winblad von Walter mellan 15-31 juli 2020. 

Om dej vill jag berätta, Ingrid min alldeles egna Ingrid...

Fredrik Winblad von Walter och den trettiosju år yngre rebelliska pigan, Ingrid Lindahl bor båda i Järvsö.  Ingrid, klädd i byxor vill åka skridskor om vintrarna, jaga björn om hösten och småvilt om våren. Fredrik är sergeant och spelman med en säregen begåvning i berättarkonsten. För Ingrid berättar han om väsen, skogsfruns hemska skratt och bergfolkets vrede. Fredrik uppmuntrar Ingrid att delta på spelmansstämman i Bollnäs och som ensam kvinna ställer hon upp i tävlingen. Det uppstår en modig kärlek mellan dessa två udda fåglar men folk på byn pratar och skvallrar... Det kan väl inte vara lämpligt att de där två sällskapar.

”Till Sagaliden” är ett storslaget epos om att våga välja samma stig och samtidigt gå sin egen väg. Om utanförskap, kärlek och sagor från skogen. Om längtan att få välja sitt eget liv och kampen att befria sig från människors förväntningar. Den handlar om ett samhälle med regler som inte passar alla. Vi ställer oss frågan, hur vinner man sin frihet?

Med musik och magi berättar Kulturföreningen Scensation detta svindlande ensamblespel med två akter. Ett äventyr som är en fri tolkning av det verkliga paret Ingrid Lindahl och Fredrik Winblad von Walter. Om Järvsö och människorna som levde och verkade i byn under början av 1900-talet. 

Sofia Lindström har gjort research och regissören/ dramatikern Emma Rosvall har skrivit manus. Samantha Ohlanders och Ulf Klarström har komponerat ny musik till föreställningen där de blandar traditionell folkmusik med moderna elektroniska toner. 

Premiär 15 juli 19.00 på Träteatern i Järvsö.

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se.

Synpunkter?