Välj datum

4 Vindars Hus - svenskspråkig världspremiär!

Köp biljetter
110 kr – 120 kr

Det här evenemanget är under uppbyggnad.

Kära publik,

På grund av den rådande situationen med Coronaviruset är vi tvungna att flytta fram morgondagens föreställning till ett senare tillfälle. När vi har en bättre bild av situationen kommer vi att hitta ett nytt föreställningsdatum!

Har du köpt biljett till evenemanget kan du välja att få pengarna tillbaka eller behålla din biljett som kommer att vara giltig när föreställningen spelas. Kulturbiljetter kommer att kontakta dig om detta!

Allt gott,

Lauri, Anna och Pia

*****************

"...I Ghana berättas det sedan urminnes tider om den tappra spindeln Anansi, som med sin påhittiga frus, Esos, geniala råd kunde köpa en skattkista av guden Nayame som bor i himmelen. I kistan låg alla berättelser, alla sagor och sånger som någonsin hörts. I sin iver öppnade Anansi kistan direkt när han hade återvänt till jorden och kistans hela innehåll blåstes bort i vinden. Där finns dom nu. Alla berättelser. Man måste bara kunna lyssna till vinden..."

Det här är ingången till vår musikteaterföreställning 4 Vindars Hus. 

"...vi hittade till det här huset en gång helt av en slump. En mycket märkvärdig plats. Det blåser alltid på denna kulle. Och alltid från alla väderstreck. I huset finns det ett fönster till väst och ett till öst och ännu ett till nord. Och dörren - mot syd. Varenda gång vi öppnar något av fönstren, blåser det in en saga…" 

4 Vindars Hus är urgamla berättelser från olika håll som berör. Här finns aktuella, viktiga teman som miljö och havet; hur vi kan lösa konflikter; generositet; att möta sina största rädslor. 

Samtidigt tar vi en titt in i en värld av olika kulturarv. Musiken har influenser från berättelsernas ursprung: afrikanska rytmer, finska Kalevala-melodier och gamla indiansånger som vi färgar med våra erfarenheter inom världsmusik, jazz och flamenco. Föreställningen hade finskspråkig världspremiär i Joensuu, Finland i juli 2019 och nu är det dags för oss att tala svenska! 

Föreställingen rekommenderas för barn och deras vuxna från 5 år och uppåt. Vi möts i 45 min bestående av ca 35 min föreställning och 10 min efterföljande publiksamtal!

 

Medverkande:

Lauri Antila - idé, kontrabas, komposition

Anna Fält - sång, komposition

Pia Pohjakallio - dans, koreografi

 

Zoran Dokic - bild

Maria Magdolna Beky Winnerstam - yttre öga

 

Med stöd från KulturRådet

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?