Välj datum

Livsresan

Köp biljetter
80 kr – 120 kr

4:E TEATERN / Västerås

tor 20 feb kl 19.00 – AVSLUTAD

Livsresan har underrubriken En resa i ord och ton, tid och rum, och är en text- och musikföreställning som framförs som ett sammanhängande verk med en speltid om ca 60 minuter.

Kontemplation, reflektion och eftertanke är ledorden i denna föreställning, där text, dikt och musik gestaltar den resa vi alla gör genom livet. Publiken försätts bitvis i ett mediterande tillstånd när ord och toner fyller lokalen. Formen på programmet är på ett plan linjär, men samtidigt svävande och med en parallell cirkelkänsla, vilket starkt bidrar till den reflektiva sinnesstämningen.

Texterna är till största del skrivna av Dorthe Jensen Sevilla och Karin Enblom, men delvis även hämtade ur den franske författaren Philippe Delerms Den första klunken öl och andra små njutningar, som utkom 1997 med originaltiteln La première gorgée de bière et autres plaisirs minuscules.

Musiken består dels av ackompanjerande bakgrunder till texterna, men även som enskilda musikstycken utan text. Bakgrunderna är skrivna av Frans Einarsson och Karin Ullvin, medan de övriga verken är komponerade av Astor Piazzolla, Charles Gounod, J.S. Bach, Andy Statman och Heitor Villa-Lobos.

Presentation av de medverkande

Frans Einarsson spelar gitarr och kommer från Västerås. Han har studerat vid musikhögskolan i Örebro samt vid Gnesinyakademien i Moskva. Frans spelar förutom i sällskap med Karin även i olika ensembler, bland annat i gitarrgruppen Trio Caspàr.

Karin Ullvin spelar fiol och är från Köping. Hon har gått Mälardalens högskolas kammarmusikerutbildning och spelar sedan många år irländsk musik i banden SIR REG och Banshee Rebels.

Dorthe Jensen Sevilla är från Västerås och har under lång tid haft ett stort intresse för teater och senare även av skapande dans. Hon är medlem i Studio Westmannia. Sin teaterutbildning har hon fått vid Calle Flygares Teaterskola. Hon har medverkat i föreställningar på Västmanlands teater och som statist i tv-serier och filmer.

Karin Enblom har i likhet med Dorthe alltid haft ett djupt teaterintresse. Hon har spelat amatörteater i Svartåensemblen samt i England där hon bott en period. Fotografi är en annan konstnärlig form som ligger henne varmt om hjärtat.

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se.

Synpunkter?