Välj datum

Krock (från 13 år)

Teater De Vill / Kungsholmen

mån 20 jan 2020 kl 13.00 – AVSLUTAD
lör 18 nov 2023 kl 13.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i november 2023.

Klicka här för att se arrangörens nuvarande evenemang.

Vi möter tonåringar på kollisionskurs med varandra, sig själva och vuxenvärlden. Där något så obetydligt som en utebliven lajk på sociala medier leder till tjafs som eskalerar och slutar i totalt kaos.

Varför blir Katja kär i världens mest svartsjuka kille? Är Per homo bara för att han tycker om att kyssa killar? Vem ska betala för milkshaken? Vad handlar bråket i skolmatsalen om? Hur gick det när Steph blev prankad? Vad hände egentligen den där dagen och hur kunde det gå så långt?

Föreställningen innehåller dans, sång och musik och är baserad på verkliga konflikter hämtade från högstadieelevers egna berättelser. Rädsla, avundsjuka, otrohet, vänskap, meningsskiljaktigheter, lojaliteter och ryktesspridning visas upp inför öppen ridå. Det är stora känslouttryck, höjda röster och hotfulla gester. Men också ömsint, lekfullt, humoristiskt och dråpligt.

Skådespelare: Per Sandberg, Katja Wester och Steph Molin 
Manus: Johan Bössman
Regi: Johan Bössman 
Scenografi/Kostym: Caroline Romare
Ljuddesign: Fredrik Söderberg
Ljusdesign: Lina Benneth

Speltid: 60 minuter

Citat från publiken:

Krock är bland de bästa föreställningar Teater De Vill har producerat för högstadiet. Föreställningen ger mitt i alla de explosivt verbala och fysiska uttryck plats för stunder av stilla poetiska ögonblick.”
-Kultursamordnare, Nacka

Vi är supernöjda med föreställningen ”Krock”, den gick verkligen hem hos eleverna och de pratade varmt om den efteråt och tyckte den var både rolig, spännande och lite pinsam
– Lärare åk 7-9, Spånga

Vill bara framföra att mycket nöjda elever och lärare vill tacka för Krock igår! De tyckte det var en jättebra föreställning och pratade hela dagen sen om vad de sett och deras olika tolkningar”
– Lärare åk 7-9, Kungsholmen

Tack för en fin speldag i Södertälje idag, det var en fantastisk bra föreställning, jag blev så berörd och ungdomarna i publiken och deras lärare gillade den lika mycket som jag
– Kultursamordnare, Södertälje

I onsdags fick våra elever i åk 9 se föreställningen ”Krock” och det var en succé! Eleverna uttryckte det som att det var länge sedan de hade skrattat så mycket.”
-Lärare åk 7-9, Bromma

Det var aktuella och vanliga situationer och jättekul att se hur ni hade använt musik, ljus, ställningen på scenen etc på ett kreativt sätt. Bravo! Det är också bra och spännande när det varvas mellan komedi och tragik.”
-Lärare åk 6-9, Kungsholmen

Coolt med alla klipp och akrobatiska rörelser
-Elev åk 8

Man lär sig om sig själv…. hur man är liksom…. ”
-Elev åk 7

”Vi är sååå nöjda! Den var så bra! Tack för att vi fick komma!”
-Lärare åk 7, Södermalm

Synpunkter?