Välj datum

Samtal med Kaniner

Köp biljetter
120 kr – 190 kr

Tegelscenen / Farsta

fre 22 nov 2019 kl 19.00 – AVSLUTAD
lör 23 nov 2019 kl 18.00 – AVSLUTAD

Föreställningen bygger fritt på boken ”Om detta talar man endast med kaniner” av Anna Höglund som utforskar om en högkänslig kanins tankar och liv. På scen ser vi två kaniner som förtvivlat försöker relatera till sig själva och till varandra. Genom att undersöka det som finns i mellanrummet och i det osagda tar de reda på hur det är att leva med sin kaninhud, sin känslighet, ständigt närvarande.

"Var inte så känslig, Säger mamma. Det är lätt att säga. Tror hon att det är frivilligt?" ur Om detta talar man endast med kaniner.

Det blir ett osminkad och intimt möte som blottlägger sårbarheten och undersöker hur vi kan förstå varandra i en oförstående värld. Den tar sin avstamp i kaninen och försöker få fatt på det där som ständigt skaver. Föreställningen är gjord med stöd av Konstnärsnämnden, Göteborgs Stad, Statens Kulturråd, Region Örebro län.

Under Produktion är en nomadiserande frigrupp som skapar rörelsebaserad scenkonst med rötter i fysisk teater. Gruppen har funnits sedan 2013 och konstnärliga ledare är Ulrica Almgård Z och Åsa Gustafsson. 

Anna Höglund är författare och illustratör som har samarbetat med bland annat Ulf Stark, Barbro Lindgren, Eva Susso och Gunnar Lindkvist. För sitt arbete har hon erhållit ett flertal priser och utmärkelser. ”Om detta talar man endast med kaniner” gavs ut 2013 och blev samma år tilldelat Snöbollen för Årets bästa bilderbok. Den nominerades även till Augustpriset 2013 och vann Nils Holgersson-plaketten.

Läs mer om boken: https://lillapiratforlaget.se/bocker/om-detta-talar-man-endast-med-kaniner/

I rollerna: Åsa Gustafsson och Britta Olsson

Regi: Ulrica Almgård Z

Av: Ulrica Almgård Z, Åsa Gustafsson och Britta Olsson. Bygger fritt på boken ”Om detta talar man endast med kaniner” av Anna Höglund.

 

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se.

Synpunkter?