Välj datum

DANSMÄSSAN 2019 PRESENTERAR --> NOMODACO

Eric Ericssonhallen / Skeppsholmen

tis 5 nov 2019 kl 10.00 – AVSLUTAD
tis 5 nov 2019 kl 12.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i november 2019.

DANSMÄSSAN 2019 BJUDER IN TILL EN MAGISK STUND MED:

NOMODACO
UNDER
5/11 - KL. 10.00-10.45
5/11 - KL. 12.00-12.45

Målgrupp: 4–18 månader
En dansföreställning för bebisar och deras vuxna samt för dig som arrangör av dansföreställningar.

1 biljett inkluderar en bebis och en vuxen

 

SCEN: Eric Ericssonhallen
Kyrkslingan 2 Skeppsholmen
(T) Kungsträdgården
LÄNGD: 30 minuter + 15 minuter öppen lek

SE PROGRAMMET FÖR HELA DANSMÄSSAN PÅ DANSCENTRUMSTOCKHOLM.SE

ALLA BILJETTER TILL ÅRETS DANSMÄSSA KAN BOKAS/KÖPAS HÄR VIA KULTURBILJETTER.SE

 

NOMODACO PRESENTERAR

UNDER
Små och stora underverk för den allra yngsta publiken

Välkomna in under – till en dansföreställning för bebisar mellan 4 och 18 månader och deras vuxna. Upptäck ett föränderligt rum, där kroppar, tyg och ljus dansar. I "Under" sjunger kullarna och under ytan gömmer sig nya världar. Under talar till alla sinnen och är inspirerad av tankar om den stora planeten och det lilla barnet. Här ryms både små och stora underverk.

Kommentarer från publiken i föreställningens gästbok:
“Tack för en jättefin, mysig och alldeles underbar föreställning! Så fint att se hur ni bemöter barnen och tar dem på allvar. Jag känner mig varm och glad”

“Färgsprakande, trollbindande, förtjusande!!! Daddadada! Tack.”

Koreografer: Carolina Bäckman & Tove Skeidsvoll Dansare: Två dansare (Andrea Deres/Carolina Bäckman/ Inger Kolterud/ Tove Skeidsvoll)
Ljus: Tobias Leira
Musik: Johannes Burström
Rum & Kostym: Maline Casta
info@nomodaco.com
Hemsida: nomodaco.com/under

Med stöd av Statens Kulturråd, Konstnärsnämnden, Umeå Kommun & Stockholms Stad En samproduktion med NorrlandsOperan, Dans Västerbotten & ZebraDans


OM DANSMÄSSAN 2019

Trettio konstnärskap under tre dagar

Äntligen är det dags för Stockholms enda publika mässa med fokus på dans och koreografi. 

Danscentrum Stockholm presenterar Dansmässan 2019 som pågår under tre dagar, på olika spelplatser runt om i staden; Eric Ericssonhallen/Skeppsholmskyrkan, Dansmuseet, SITE, Hus 7/Slakthusområdet, Hallen och Pelarsalen i Farsta. En mobil festival som rymmer både mässa, samtal, utbudsdag, föreställningar och fest. Den 5 och 6 november arrangeras samtal och 6 st föreställningar såväl dag- som kvällstid. Den 7 november arrangeras Utbudsdagen där 24 danskonstproduktioner presenteras i utdragsformat. 


Utlåtande från urvalsgruppen

Urvalsgruppen för 2019 år Dansmässa har fått ta del av ett brett spektra av dansföreställningar, 10 bidrag har rikligt informerat om dagens dans, och inspirerat till ett resonerande om dansens tillstånd idag. Samtalen har kretsat kring vilka arenor och plattformar som finns och vilka förutsättningar utövare har idag. Samtidigt fortsätter diskussionen om vad som behövs för att bredda perspektiven. Hur kan åskådare identifiera sig med den som står på scenen? Hur tillgänglig är dansen i relation till form, estetik och koncept? Och hur korresponderar dansen med samhälleliga utmaningar? Teknologiska framsteg, koloniala strukturer, queera begär och en uppluckring av det traditionella scenrummet är några av de tendenser som återfinns i de bidrag som presenteras. 

Dansmässan 2019 visar ett utsnitt från dagens dansklimat där flera olika uttryck tar plats med en samtida relevans. Flera nya koreografer tar plats i årets urval, dansverk där koreografin möter bildkonsten och barnföreställningar för den allra yngsta publiken.

 Varmt välkomna till Dansmässan 2019.

Cecilia Suhaid Gustafsson, Karina Sarkissova, Asrin Haidari

 

Mer information: www.danscentrumstockholm.se

Föreställningsbiljetter bokas på www.kulturbiljetter.se

Dansmässan 2019 produceras av Danscentrum Stockholm med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad, Region Stockholm, Konstnärsnämnden, Dansens Hus, i samproduktion med ccap i HALLEN i Farsta.

 

Synpunkter?