Välj datum

DANSMÄSSAN 2019 UTBUDSDAG - Kostnadsfritt

SITE / KONSTVERKET och HALLEN I FARSTA / Telestaden

tor 7 nov 2019 kl 09.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i november 2019.

ÅRETS DANSMÄSSA NÄRMAR SIG
REGISTRERA DIG TILL MÄSSANS UTBUDSDAG DEN 7 NOVEMBER HÄR!

24 DANSKONSTUPPLEVELSER, MÄSSTORG, MAT OCH FEST!

Den 7 november på dagtid arrangeras Utbudsdagen där 24 danskonstproduktioner pressenteras i utdragsformat. Dansmässan 2019 avslutas på kvällen den 7 nov med fest! 
 

VID REGISTRERING: 
--> Ange din/er emailadress vid registreringen här, för utskick av detaljerad information om program, resvägar och fest.
--> Vid köp av morgon och eftermiddagskaffe samt lunchbiljett, ange eventuell allergi eller annat önskemål gällande din kost i meddelandefältet här i bokningsformuläret. (I anslutning till SITE/Konstverket och Hallen i Fartsa saknas bra alternativ för köp av lunch. Dansmässan förbeställer därför mat till besökare och publik som så önskar.)
--> Festen är gratis för deltagare på Dansmässan. 


TID:

09.00-09.30 MORGONKAFFE & MINGEL

09.30-12.00   SHOWCASE DEL 1  

12.00-13.00 LUNCH

13.00-15.00 SHOWCASE DEL 2 - Fokus barn och unga

15.00-15.30 FIKA & MINGEL

15.30-17.30 SHOWCASE DEL 3

18.00 - 00:00 MIDDAGS MINGEL med MAT OCH DRYCK SAMT SHOWCASE DEL 4 + FEST!   
Mer info: http://www.danscentrumstockholm.se/?p=3382

PLATS:

# Mässtorg, fika och lunch
SITE
MÅRBACKAGATAN 11 HUS H
12343 FARSTA

# Utbudsdag:
HALLEN i Farsta
MÅRBACKAGATAN 11
12343 FARSTA

# Fest, mat, mingel inkl showcase del 4 
Hus 7 - Slakthusområdet
Styckmästargatan 10
121 62 Johanneshov

Dansmässan 2019 äger rum 5-7 november och innehåller föreställningar, samtal/seminarier, utbudsdag och fest på olika platser runt om i Stockholm; Eric Ericssonhallen/Skeppsholmskyrkan, Dansmuseet, Site/Konstverket, Hallen i Farsta, Nordberg Movement och Hus 7

OBS! - > KOM IHÅG ATT ÄVEN BOKA IN DEN 5 OCH 6 NOVEMBER SOM ÄR FYLLDA MED FÖRESTÄLLNINGAR, SAMTAL/SEMINARIER OCH TILLFÄLLEN ATT MÖTAS! Föreställningsbiljetter köps även de här via kulturbiljetter.se 

Dansmässan 2019 består av följande konstnärer:

Anna Pehrsson, Annasara Yderstedt, Aurore d'Audiffret, Big Wind- Johanna Ehn, Bobbi Lo Produktion Danskompaniet Spinn, Dorotea Saykaly, Elisabeth Raymond, Freestyle Phanatix, Grains, Gry Tingskog, Helena Franzén, Jennie Bergsli, Veronica Bruce och Alice Slyngstad, Johanssons Pelargoner och Dans, JUCK, Kristin Sonefors & Emelie Bengtsson, Leah Landau, Lisen Ellard och Mattias Lech, Louise Dahl och Hana Erdman, MELO Collective, MOPA Produktion/Pontus Pettersson, Nefeli Oikonomou, Nidia Martínez Barbieri, Nomodaco, OR/ELLER - Anja Arnquist & Madeleine Lindh, Rebecca Livaniou & Kevin Wedin, Shiraz Amar, Stina Nyberg, Uncover Choreography/Sanna Söderholm och Elinor Tollerz Bratteby, Zoë Poluch, Hanako Hoshimi-Caines och Elisa Harkins

Utlåtande från urvalsgruppen: 

Urvalsgruppen för 2019 år Dansmässa har fått ta del av ett brett spektra av dansföreställningar, 104 bidrag har rikligt informerat om dagens dans, och inspirerat till ett resonerande om dansens tillstånd idag. Samtalen har kretsat kring vilka arenor och plattformar som finns och vilka förutsättningar utövare har idag. Samtidigt fortsätter diskussionen om vad som behövs för att bredda perspektiven. Hur kan åskådare identifiera sig med den som står på scenen? Hur tillgänglig är dansen i relation till form, estetik och koncept? Och hur korresponderar dansen med samhälleliga utmaningar? Teknologiska framsteg, koloniala strukturer, queera begär och en uppluckring av det traditionella scenrummet är några av de tendenser som återfinns i de bidrag som presenteras.

Dansmässan 2019 visar ett utsnitt från dagens dansklimat där flera olika uttryck tar plats med en samtida relevans. Flera nya koreografer tar plats i årets urval, dansverk där koreografin möter bildkonsten och barnföreställningar för den allra yngsta publiken.

Varmt välkomna till Dansmässan 2019.

Cecilia Suhaid Gustafsson, Karina Sarkissova, Asrin Haidari

Synpunkter?