Välj datum

Schultz, Lindberg, & Gersztenkorn

EJNARS PUB / Sollerön

lör 26 okt 2019 kl 20.00 – AVSLUTAD

Max Schultz är en svensk jazzgitarrist som spelar och komponerar musik inom såväl jazz-, blues- och popgenren. Han började spela gitarr vid 10 års ålder efter att ha sett en konsert med Jimi Hendrix i Stockholm och turnerade 1979 med bandet Rena vätskor i Stockholm som även deltog även i en film av SVT. Därefter engagerades Max Schultz i gruppen Mynta där han under sju år utvecklades som jazzgitarrist och även kom i kontakt med indiska musikaliska influenser. Han har spelat med Herbie Hancock, Esbjörn Svensson, Nils Landgren, Svante Turesson, Rebecca Törnqvist m.fl.

Leo Lindberg är en prisad pianist som ser till att det svänger. 21-årige pianisten Leo Lindberg har redan spelat med många av landets stora jazzprofiler, som Bernt Rosengren, Amanda Sedgwick och Nisse Sandström. Har har också förärats flera priser, däribland Louis Armstrong- och Monica Zetterlundstipendiena. Nu tilldelas han Faschings Vänners stipendium 2015 och det bland annat med motiveringen att ”hans tonkaskader är en fröjd att lyssna till”. Själv anser han också att det måste svänga om musiken.

Jess Jacques Gersztenkorn kom från Frankrike till Sverige med sin dåvarande flickvän i mitten av 70-talet.
”Jag trivdes i naturen och började turnera med många band. Jag har även spelat en del utomlands, både jazz och kommersiell musik, brasiliansk och fransk musik. I Stockholm spelade jag tillsammans med väldigt finna musiker i c:a 10 år . Spelade där mycket med Ulf Adåker, Krister Anderson, Daniel Tilling och ett 100-tal andra musiker. T.ex. Trummisen Anders Nyberg, Tommy Koverhult, Stefan Abeleen, Klas von Heijne. Rigmor Gustafson var med ibland i början, även hennes syster Christina.”

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se.

Synpunkter?