Välj datum

Kortfilm: Oops We Did It Again

Teater Tre / Stockholm

lör 28 sep 2019 kl 17.30 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i september 2019.

Ett filmprogram fyllt av mustiga cowboys, Britney-fanatiker och fejkade solnedgångar. Vi firar Marsha P. Johnsons födelsedag och sjunger karaoke i Barcelonas undre värld. Allt under loppet av 80 minuter!

Filmerna som visas är:

Forget Me Not (Ferran Navarro-Beltrán, Spanien, 2018, 7 min)
Irene och Luisa, två 70-åriga kvinnor, träffas av en slump på kyrkogården där deras respektive ligger begravda. När de börjar prata visar det sig att de har mer gemensamt än man först kunnat ana och kanske är det mer än plantorna på graven som börjar blomma. 

Xiao Xian (Jiajie Yu Yan, Spanien, 2019, 17 min)
Xiao Xian är ansvarig för att färdigställa en vacker klänning till en exklusiv kund, ett viktigt uppdrag hon tar sig an med största allvar. Sent på kvällen kommer hennes bästa vän Sheng Xia förbi och övertalar henne att följa med ut och festa. Xiao Xian kan inte motstå sin väns charm och går tveksamt med på idén. Under kvällen blir det tydligt att vännens dragningskraft är starkare än pliktens bojor.  

Printed Sunshine (Andrés Baron, Frankrike, 2017, 6 min)
Två vitklädda kvinnor betraktar en konstgjord solnedgång. Som ljusterapi med en touche av millennium-mode inspirerat av serien The L Word.

Ponyboi (River Gallo & Sadé Clacken Joseph, USA, 2019, 19 min)
Ponyboi har rymt hemifrån och jobbar och bor i en tvättomat. En kväll träffar han mannen i sina drömmar, en mustig cowboy från amerikanska södern. Han inser att han är värd ett bättre liv än det han lever idag och tillåter sig fantisera om Cadillacs, strandpromenader och solnedgångar. Men vågar han återigen ge sig av och följa sin drömmar?   

Happy Birthday, Marsha! (Tourmaline fka Reina Gossett & Sasha Wortzel, USA, 2017, 14 min)
Happy Birthday, Marsha! är en film om den ikoniska transaktivisten Marsha "Pay it No Mind" Johnson och hennes liv timmar innan Stonewall-upploppet 1969 i New York. Regissörerna bakom filmen har länge jobbat med att dokumentera och belysa Marsha P. Johnsons livsgärning och intervjuat de som stod henne närmast.  

Britney-holics Anonymous: A Spear-itual Awakening (Jerell Rosales, USA, 2015, 10 min)
Freddie får ett Spear-ituellt uppvaknande när han snubblar in på ett möte för anonyma Britney Spears-fans. Skammen över kärleken till popstjärnan sitter hårt i Freddie, men gruppen får honom sakta att börja acceptera sig själv. 

Under Covers (Michaela Olsen, Kanada, 2019, 8 min) 
Under en månförmörkelse dyker vi in under täcket hos de mest märkliga varelserna. Vi avslöjar söta, oanständiga och spöklika hemligheter, från små psykopater med råttsvansar till frivilosa nunnor och kärlekskranka gräshoppor. En charmig animation som hittar humorn i det absurda. 
 

Synpunkter?