Välj datum

LOCK AT ME

Dansmuseet / City

fre 20 sep 2019 kl 19.00 – AVSLUTAD

Två kvinnor presenterar sitt arbete och relation till dansstilen locking som kommer väcka nya frågor. LOCK AT ME är en föreställning baserad på dansstilen locking med solot Golem av Maeva Abdelhafid och dokumentärfilmen Lock it up om locking i Sverige av Mimmi Mollgren.

GOLEM – Maëva Abdelhafid – Soloföreställning
Från lera, Golem har kommit till liv av skulptörens hand. En varelse som kan vara vad som helst mellan ett mirakel och ett monster, en beskyddare och ett hot. Förvandlingen är utom kontroll och leder till slut till att Golem försvinner till ingenting. Solot Golem är ett sökande om den dansande rörelsens skapelse. Hur börjar dansrörelsen existera inuti kroppen? Vilka gränser finns mellan planerade rörelser och spontana? Vi upptäcker hur en rörelse börjar existera, för att sedan försvinna och existera igen eller hur rörelser utvidgas till en annan. Stilen locking kommer sakta ta form och sammansmälta med dansarens roll.


LOCK IT UP – Mimmi Mollgren – Dokumentär
Mimmi Mollgren är en svensk lockingdansare, som är särskilt uppmärksam på historien och kulturen inom lockingstilen som uppkom på 70-talet i USA. I dokumentären Lock it up väljer hon att visa lockinghistorien i Sverige. Baserad på fyra dansares erfarenheter, som var bland de första lockingdansarna i Sverige, blir dokumentären en hyllning till allt arbete de lagt ned för att skapa en växande scen för locking i Sverige. Mimmi besökte de fyra dansarna och upptäckte historien inom Svensk locking: Hur såg de locking för första gången, hur hittade de information och hur nådde locking Sverige?

 

 

Synpunkter?