Välj datum

Fängelsekonsert 12 oktober

Norrköpings gamla fängelse / Norrköping

lör 12 okt 2019 kl 19.00 – AVSLUTAD

EFTERFESTEN, Televote och And We Should Die Of That Roar på samma scen, samma kväll!
Releaseparty! På fängelset? Jodå, det är fullt logiskt: var skulle Efterfesten annars presentera ett album som heter Frihet? Så här säger bandet själva om denna deras tredje fullängdare: ”Vi människor är kringrända av mycket – t ex kapitalismens krav på att vi ska konsumera, samhällets krav på att vi ska bidra och dödens krav på att vi ska dö. Men om man betänker att våra förfäder kämpade mot hot om svält, barnadödlighet, krig, ickedemokrati, åsikts- och minoritetsförtryck, sociala arv, okunskap, censur etc – då är det lätt att anta att vi som lever här och nu ändå är de friaste homo sapiens som världen har skådat. De här tolv låtarna handlar om denna tankens och handlingens frihet – och om hur vi förvaltar den. Eller inte förvaltar den. Och om det som hotar den”   

TELEVOTE Att få beskriva nåt med ord tillsammans med musik är något speciellt, något alldeles eget. Att få berätta och blotta sig, öppna upp det innersta och bara vräka det ur sig. Det gör nåt med en själv, det gör att en känner sig fri. Televote vill fånga gunget och känna att det sprids över hela kroppen och in i själen.

AND WE SHOULD DIE OF THAT ROAR ”Min konst riktar sig mot trasiga själar, de från utkanten, skuggsidans folk, de som känner smärtan, de som inte finner ro i sliskiga solskensberättelser med happy-ending, de som skyr ljuset, ser igenom hoppet och finner det naturligt att reflektera över och diskutera förgängligheten, mittemellanskapet och meningslösheten av allting inför evighetens hånande blick. And We Should Die Of That Roar är bara det det måste vara.” Hardy Hum flydde krigets Jugoslavien som 15-åring, vilket satte djupa spår i honom och färgar hans musik, en hybrid av gammal träskblues, kabaremusik, punk, balkanstomp och en rejäl dos Tom Waits som utforskar själens mörkaste skrymslen.


 

Synpunkter?