Välj datum

BUSIG2019: Salong Vagina

Kulturpunkten, Gottsunda Kulturhus / Uppsala

tor 17 okt 2019 kl 10.30 – AVSLUTAD
tor 17 okt 2019 kl 13.00 – AVSLUTAD
fre 18 okt 2019 kl 10.30 – AVSLUTAD
fre 18 okt 2019 kl 13.00 – AVSLUTAD

Salong Vagina! är en teaterföreställning som handlar om det som både skapat hatisk avsky och helig dyrkan, det som tycks sakna namn men har så många namn, det som befinner sig ”där nere”.

Finns kvinnans könsorgan? Är det ens ett riktigt könsorgan om det inte är en penis? Kända och inytelserika tänkare i väst, från antiken till modern tid, tycks alla mer eller mindre ha kommit fram till samma sak; kvinnans könsorgan är ett frånvarande könsorgan- en kvinna som klär av sig offentligt avslöjar sin avsaknad av en fallos.

Teater Sällskapet erbjuder årskurs 8, 9 och gymnasiet en scenkonstupplevelse som på ett lekfullt och humoristiskt sätt möter den stigmatiserade, kvinnliga sexualiteten, tar tempen på nutiden och utforskar vaginans kulturhistoria; dess symboliska, vardagliga, vetenskapliga och religiösa plats. Som påvisar de ansträngningar som gjorts för att förtränga dess existens, som utforskar spelet om vem som har makt att definiera kvinnokroppen. Vi vill avdramatisera ett känsligt ämne med målet att öka publikens självmedvetande, hitta alternativ och strategier och verka normkritiskt.

Med sång, dans, rörelse och humor utforskar vi normer och tabun. Vi undersöker och korsar gränserna för hur en kvinna ”bör vara”.  


 

Skådespelare  Ida Wallfelt, Anna-Karin Håkansson, Ida Löfholm, Malin Karlsson 

Kompositör  Ida Löfholm

Scenografi & kostym  Liv Petterson

Längd 60 min + 30 min eftersamtal

​Samtalet efter föreställningen leds av Jessica Hansson, RSFU Stockholm

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se.

Synpunkter?