Välj datum

Orgelkonsert med deltagare i Master Classes 11 augusti kl 15 i Lövstabruks kyrka

Köp biljetter
75 kr – 190 kr

Lövstabruks kyrka / Lövstabruk

sön 11 aug 2019 kl 15.00 – AVSLUTAD

Elevkonsert med deltagare i Master Classes ledda av Mathias Kjellgren, Sigtuna och Enrico Viccardi, Parma, Italien

Varmt välkomna till Cahmandagarnas andra orgelkonsert med deltagare från den masterclass som har hållits i Leufstabruk och Österlövsta mellan den 7 och 11 augusti.
Program meddelas senare vid konserten.

Onumrerade platser. Barn under 12 år går gratis.

Mathias Kjellgren föddes 1973 i Stockholm där han vid Kungliga Musikhögskolan avlagt såväl kyrkomusiker- som solistdiplomexamina. Därefter följde studier utomlands för bl a professor Jean Boyer och framförallt för professor Montserrat Torrent.

Mellan åren 1997 och 2017 var Mathias verksam som organist i S:ta Maria Magdalena kyrka i Stockholm och är sedan 2017 organist i S:ta Maria kyrkan i Sigtuna.
Han undervisar i solistiskt orgelspel samt orgelmetodik vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och är även verksam som orgellärare vid Lilla akademiens gymnasium och pre-college. Han bedriver sedan länge en mycket omfattande konsertverksamhet med konserter överallt i Europa och USA och har tilldelats ett flertal priser genom åren.

Enrico Viccardi är född i Italien 1961. Han utbildade sig i orgelspel och komposition och diplomerades vid konservatoriet i Piacenza. Han studerade vidare vid Musikhögskolan i Wien och har därefter deltagit i ett stort antal master classes för berömda pedagoger, bl a för L F Tagliavini vid Italienska Musikaliska Akademien för Orgelspel i Pistoia.

Enrico Viccardis konsertverksamhet, med särskilt intresse för historiska instrument, har fört honom runt jorden. Då han är en av de allra främsta i sin genre, framträder han på alla prestigefyllda festivaler, som till exempel i Milano, Venedig, Pistoia, Genua, Neapel, Cannes, Montpellier, Granada, Barcelona, Andorra, Lissabon, Vatikanstaten, London, Malmö, Berlin och Hamburg. Han har också framträtt med många framstående dirigenter och orkestrar i flera länder och han ger master classes runt hela Europa.

Arrangör: Föreningen Leufsta & Cahmanorgelns Vänner

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?