Välj datum

Balladen om Våtsvinet McGurk

Köp biljetter
100 kr – 200 kr

Kulturhuset / Stickanområdet

tor 5 sep 2019 kl 18.30 – AVSLUTAD
fre 6 sep 2019 kl 18.30 – AVSLUTAD
lör 7 sep 2019 kl 14.00 – AVSLUTAD

”Varför gör han inget? Står bara där!”

Påsklovet är slut. Fotbollskillen Martin kommer till en ny skola. Han försöker hitta vänner men den enda som välkomnar honom är den lite udda Simon. Martin vill inte sitta bredvid Simon men det finns ingen annan stol. På lunchen när Martin blir trakasserad av det häftiga gänget kliver Simon emellan och efter det är de vänner. Sida vid sida i klassrummet jobbar de flitigt och på fritiden bygger de en hemlig koja ute i skogen.

Sommarlovet börjar och vänskapsbandet mellan pojkarna växer sig starkare. De klättrar i träden, rusar upp för kullarna och leker på kyrkogården, Simon och Martin drömmer om att bli berömda serieskapare och se hela världen. De blir oskiljaktiga. Fram till den dagen Simon får skulden för något Martin gjort, då allt förändras…

Balladen om Våtsvinet McGurk är en berättelse om vänskapens styrka och skörhet, hur våra val påverkar vart livet för oss och kraften i att våga resa sig igen. 
Pondlife McGurk har spelats off-Broadway, New York, hyllats på Edinburgh Festival Fringe och satts upp runt om i världen. Nu kommer den till Jönköping med Arin Teaterproduktion i samarbete med TEATERi som Balladen om Våtsvinet McGurk.

Speltid: ca 50 min
Författare: Rob Evans
Skådespelare: Jesper Arin
Ljussättare: Mikael Tham
Affischdesign: Annika Giannini
Förlag: Colombine Teaterförlag

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se.

Synpunkter?