Välj datum

VESPER, konsert med Sara Parkman, Hans Berg, Agnes Magnusson och Ellen Pettersson.

Köp biljetter
0 kr – 120 kr

Ställbergs gruva / Kopparberg

fre 19 jul kl 20.00 – AVSLUTAD
lör 20 jul kl 20.00 – AVSLUTAD

VESPER

Konsert med nykomponerad musik av Sara Parkman med Ellen Pettersson, Agnes Magnusson och Hans Berg.

Ellen spelar trumpet, Agnes cello, Hans elektronik och Sara spelar fiol och sjunger.
I mötet mellan de fyra musikerna skapas musik och nya klanger för det gamla spelhuset vid Ställbergs gruva. Ett rum som tidigare gav kraft och drev hissarna med gruvarbetare och järnmalm genom bergets kilometerdjupa schakt. Ovan jord krossades malmen och färdades till stålverken för att omformas i elden till skapande av kyrkor, kryssningsfartyg, missiler och musikinstrument.
I dag tänjer rummet på tiden. Det påminner oss om slitsamt arbete och växande kapital och låter oss samtidigt söka efter mening genom nya berättelser och melodier.
Under två sommarkvällar hörs stråkar och horn, röster och avgrundsbasar som färdas genom rummet i nytt mörker och ljus, arbete och tro.

Hans Berg
Elektronisk kompositör och producent, som förutom sina egna techno- och experimentella verk även samarbetar med konstnären Nathalie Djurberg, där han skapar ljudbilder och musik till deras psykologiskt laddade installationer, som hanterar teman såsom mänskliga och animalistiska begär.

Agnes Magnusson
Cellist och bosatt i Guldsmedshyttan. Musikaliska influenser är bl.a klassisk musik och folkmusik. Gillar avskalade melodier, dissonans och mycket bas.

Ellen Pettersson
Malmö-musiker som spelar flygelhorn och trumpet, ofta genom en massa effektpedaler. Har under de senaste åren framförallt spelat och turnérat med bandet Hey Elbow.

Sara Parkman
Folkmusiker och kompositör med den svenska folkmusiken som tradition. Hon är en av medarbetarna vid Ställbergs gruva och har under åren arbetat med platsens verk och kultur. Med verk som Fäboland och Nationalparken och skivor som Sara Parkmans skog och Matriarkerna har hon etablerat sig som en av de viktigaste unga folkmusikerna av idag.

 

--> Info

18.00 -20.00
serveras matig fika av våra vänner Michaela Bolin och Terese Nålberg från det nyöppnade torpkafeét Norra Lövfallet. Kaféet ligger några kilometer norr om gruvan och har öppet varje helg i sommar, under Vesper hålls fiket här hos oss vid gruvan!

20.00 - 21.00 Konsert
18.00 - 22.00 Utställningarna öppna med Anja Örn, akcg(anna kindgren och carina gunnars) och Johan Forsman och Anders Paulin.

Mer information om tillgänglighet eller andra frågor:

www.stallbergsgruva.se
info@stallbergsgruva.se
0727223122

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?