Välj datum

Pionpaviljongen

TEATER PERO / Stockholm

sön 22 sep 2019 kl 18.30 – AVSLUTAD

Kunqu Theatre presenterar Pionpaviljongen

är en kärlekshistoria skriven av Tang Xianzu (1550–1616) som lät berättelsen utspela sig i en dröm för att undgå straff för sin förklädda samhällskritik. Stycket är betraktat som ett mästerverk och har fått stå modell för senare dramatik. Tang Xianzu jämförs ofta med den samtida W. Shakespeare.

Introduktion av Christina Nygren på svenska

Regi: Xiangping Xiao
På scen:
Jiangyan Wu, är en välkänd skådespelerska i jingju-genren (s.k. pekingopera) i Kina. Hon har studerat skådespeleri och scenkonst sedan 8 års ålder och har examen från nationella skolan för traditionell teater i Shanghai. Hon har gjort sig berömd, nationellt och internationellt i många ledande roller.

Xiangping Xiao, är en välkänd skådespelare i kunqu-genren i Kina och medlem av Kinas Nationella Kunquensemble. Han har examen från den nationella skolan för traditionell teater i Shanghai och har gjort sig berömd, nationellt och internationellt i många ledande roller.

Yuxiao Chen, är en välkänd musiker specialiserad på bambuflöjten (dizi) som hon har studerat sedan 7 års ålder. Hon har examen från nationella skolan för traditionell teater i Peking.

Zichen He, är en välkänd sångare i jingju-genren som han har studerat sedan 7 års ålder och han har examen från nationella skolan för traditionell teater i Peking. Han är också musiker och spelar trumma (gu) i föreställningen.

Datum: 22 september kl. 18:30
Längd: 1tim 30 min
Pris: 200 kr
www.kunqu.se

Synpunkter?