Välj datum

Vita ormen

TEATER PERO / Stockholm

lör 21 sep 2019 kl 16.00 – AVSLUTAD

Kunqu Theatre presenterar Vita ormen

en kinesisk folksaga som uppförs i den traditionella teaterstilen kunqu
För alla från 10 år.

Detta är en kärlekshistoria mellan en vit orm, som stigit ner från himlen, och en ung student som heter Xu Xian.

Den vita ormen, Bai Suzhen, har bott på jorden i tusentals år efter att ha förvandlats till en vacker ung dam.
Hon kommer fortfarande ihåg mannen som räddade hennes liv för 500 år sedan och för att återgälda detta har hon länge försökt hitta honom.

Introduktion av Christina Nygren på svenska

Regi: Xiangping Xiao
På scen:
Jiangyan Wu, är en välkänd skådespelerska i jingju-genren (s.k. pekingopera) i Kina. Hon har studerat skådespeleri och scenkonst sedan 8 års ålder och har examen från nationella skolan för traditionell teater i Shanghai. Hon har gjort sig berömd, nationellt och internationellt i många ledande roller.

Xiangping Xiao, är en välkänd skådespelare i kunqu-genren i Kina och medlem av Kinas Nationella Kunquensemble. Han har examen från den nationella skolan för traditionell teater i Shanghai och har gjort sig berömd, nationellt och internationellt i många ledande roller.

Yuxiao Chen, är en välkänd musiker specialiserad på bambuflöjten (dizi) som hon har studerat sedan 7 års ålder. Hon har examen från nationella skolan för traditionell teater i Peking.

Zichen He, är en välkänd sångare i jingju-genren som han har studerat sedan 7 års ålder och han har examen från nationella skolan för traditionell teater i Peking. Han är också musiker och spelar trumma (gu) i föreställningen.

Datum: 21 september kl. 16:00
Längd: 1tim 30 min
Pris: 200 kr
www.kunqu.se

Synpunkter?