Välj datum

FlamencoFredag våren 2019

Pygméteatern / T-Odenplan

fre 22 feb 2019 kl 14.00 – AVSLUTAD
fre 22 feb 2019 kl 19.00 – AVSLUTAD
fre 8 mar 2019 kl 18.00 – AVSLUTAD
fre 26 apr 2019 kl 19.00 – AVSLUTAD
fre 24 maj 2019 kl 19.00 – AVSLUTAD

FlamencoFredag är Stockholms ”tablao”, en flamencoscen vanlig såväl i Spanien som runt om i världen där flamenco slagit igenom. Vi håller till på charmiga Pygméteatern på Vegagatan 17 i Stockholm, som en gång i månaden förvandlas till en flamencoklubb. Kl 18:00 öppnas dörrarna till foajén och du kan njuta av ett glas vin/alkoholfritt samt lättare tilltugg. 

Scenprogrammet börjar kl 19:00 och vår kära presentatör Roberto Gonzalez börjar med att berätta kort om flamenco, varefter du får njuta av ett flamencoset där kvällens gäster tillsammans med husets cuadro bjuder på dans och musik. Efter en paus bjuder vi på ytterligare ett set där kvällens särskilt inbjudna gäster har fria händer! Kvällen avslutas med en fin de fiesta där vi bjuder upp alla medverkande artister.

 

2019-01-22 - OBS även Matiné kl 14:00!

Säsongpremiären bjuder på ny, personlig flamenco i världsklass

Protagonisterna för kvällen är de internationellt uppmärksammade och kritikerrosade gitarristerna Robert "Robi" Svärd och Afra Rubino som denna gång omger sig med Nordens absoluta toppnamn såsom dansaren Ann Sehlstedt, violinisten Sara Nilsson och slagverkaren Valter Kinbom. I husbandet syns världens kanske nordligaste flamencosångare Anna Murtola och dansaren Pia del Norte. Denna kväll kommer att sälja slut ganska så fort, först till kvarn!

Då föreställningen är SLUTSÅLD sedan länge ger vi en Matiné special kl 14:00 på eftermiddagen, bestående av kvällens första del!

Medverkande:

Robert "Robi" Svärd - gitarr

Afra Rubino - gitarr

Ann Sehlstedt - dans

Sara Nilsson - fiol

Valter Kinbom - slagverk

Anna Murtola - sång

Pia del Norte - dans
 

 

2019-03-08

Flamenco recital i spännande tappning 

OBS dörrarna öppnas kl 17:30, filmvisning kl 18:00, konsert kl 20:00

Vårens andra kväll bjuder på något alldeles speciellt när FlamencoFredag samarbetar med Tempo Dokumentärfilmsfestival och Bio Vega. Det blir levande legender på både filmduk och scen med dokumentärfilmen Impulso av Emilio Belmonte som skildrar Rocio Molinas kreativa process och på scen presenterar vi stolt Eva Möller, kvinnan till stor del ansvarig för flamencos spridning i Sverige. Med sig har Eva både självaste gitarristen Erik Steen och dansaren Pia del Norte för att ge utdrag av arbetet med Recital - rop som går i arv, en kreativ process som både innehåller en trycksak med flamencoverser och en scenisk presentation där sången stundtals ersätts av reciterade sångverser på svenska. 

Om Impulso:

Flamenco är allt för dansaren Rocío Molina som tog sina första danssteg som treåring och nu är en av Spaniens starkast lysande stjärnor. Hon är prisbelönt för sina innovativa koreografier där hon blandar moderna stilar med klassisk flamenco. Under åtta månader får vi följa med i förberedelserna av ett feministiskt flamenco-nummer som speglar hennes innersta. Premiären ska hållas på nationalscenen för dans i Paris. Uttrycket ”impulso" syftar på en vibrerande känsla som först driver fram genom kroppen innan den når medvetandet. Genom sina rörelser förmedlar Rocío Molina både hjärta och smärta till ljudet av klackarnas rytmiska stamp.

Medverkande:

Dokumentärfilmen Impulso av Emilio Belmonte, med Rocio Molina

Eva Möller (gitarr, recitation)

Erik Steen (gitarr)

Pepita Rohde (sång)

Pia del Norte (dans)

 

2019-04-26

April månad bjuder på sväng och mycket känsla när denna trestegsraket till kväll breder ut sig på Pygméteaterns välljudande scengolv. Det blir flamenco med ett helt eget sound när naturkraften till sångare, Ángeles Gómez och jazzpianisten Melker Isaksson delar med sig av sina kompositioner. Kvällen delas med syskonparet Siri Salminen och Harry Wallin som besöker FlamencoFredag för första gången. Siri är flamencodansare just nu baserad i Berlin med intresse för absurd dans och improvisation, brodern Harry syns vanligen i grupper som Calle Real eller Hoffmaestro - det bli minst sagt spännande när dessa två nu ska mötas i en improvisatorisk dans och slagverkskonversation. Självklart blir det även en gemensam, mer traditionell del i kvällen även med hustomtarna gitarristen Jonathan Bondesson och Pia del Norte!

Medverkande:

Ángeles Gómez (sång)

Melker Isaksson (piano)

Siri Salminen (dans)

Harry Wallin (slagverk)

Jonathan Bondesson (gitarr)

Pia del Norte (dans)


 

2019-05-24

Säsongsavslutningarna är ju alltid storslagna på ett eller annat sätt hos oss! Nu blir det på ett helt nytt sätt med en hyllning för den mer traditionella flamencon med dess många ansikten. Vi har bjudit in två olika tramencotrios baserade såväl i norr som i söder där två av drivkrafterna hört av sig till oss med förslag om finfina program. Finska gitarristen Toni Jokiniitty har samarbetat med sångaren Ruber Veliz och dansaren Maria Rääk baserade i Estland sedan några år och vi får avsluta våren med vårt första Estniska flamencobesök tack vare detta gäng. Dansaren Souzana Volioti som under de senaste åren pendlat mellan Stockholm och Sevilla bjuder i sin tur med sig sångaren Cristina Regajo och gitarristen Alec Willis som hon vanligtvis samarbetar med på Sevillas tablaoscener. Vi anar att det blir en minnesvärd kväll!

Medverkande:

Souzana Volioti (dans)

Cristina Regajo (sång)

Alec Willis (gitarr)

Toni Jokiniitty (gitarr)

Maria Rääk (dans)

Ruber Veliz (sång)

Pia del Norte (dans)

 

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR OCH HEMLIGA GÄSTER!

Läs mer på www.flamencofredag.se

 

Dörrarna öppnas kl 18:00. Första set kl 19:00

Det är onumrerade platser i salongen.

 

Ordinarie biljett/rabatt: 220 kr/180 kr

Säsongbiljetter:

Bokas via hej@flamencofredag.se

Alla 4: 850 kr,

ger inträde till vårens 4 FlamencoFredag på Pygméteatern

VIP-biljett: 1200 kr,

ger inträde till vårens 4 FlamencoFredag på Pygméteatern, reserverad plats på 1a/2a raden, 1 glas vin/alkoholfri alternativ+tapa.

Kontakta FlamencoFredag via mejl till: hej@flamencofredag.se om du har frågor om biljetter/biljettkategorierna Alla 4 och VIP.

Synpunkter?