Välj datum

Zakhrafat

Rönnells Antikvariat / Norrmalm

tor 25 apr 2019 kl 19.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i april 2019.

Zakhrafat är duon Mårten Hillbom och Feras Cherastan - två musiker som med skilda musikaliska bakgrunder förenas i ett gemensamt melodispel. I en lekfull konversation där ornament, komp och melodi framförs av båda musikerna utforskar de musikens alla lager tillsammans. Dessa två musiker får kombinationen av slagverk och qanun att låta både naturlig och spänningsfylld. 
 
Mårten Hillbom 
Dynamik och melodik är två grundpelare i Mårtens trumspel. Med sitt unika trumset bygger han fantasifulla ljudlandskap och med stämda klockor tar han ytterligare ett steg närmare melodierna.
 
"Med inspiration från olika länder och kulturer i en ny, gränsöverskridande och enastående slagverkskomposition fyller Mårten ett tomrum i folkmusiken. Mårtens musik kommer med all sannolikhet att förändra den moderna fokmusiken med ett gränsöverskridande musikaliskt kulturarv som bygger broar tvärs över nations- och kulturgränser."  - Ulf Jönssons minnesfond 2018
 
Feras Charestan 
Feras är en av världens mest betydande artister på sitt instrument. Som kompositör skriver han bland annat musik för qanun, slagverk och stråkkvartett. Han har spelat med artister som Fairuz, Marcel Khalifeh and Ziad Rahbany. Med jämna mellanrum står han på scenen som solist med Qatar Philharmonic Orchestra och Syrian National Symphony Orchestra. 
 
"I ena stunden kände jag mig helt rofylld och jag ville bara blunda. Ett ögonblick senare så bubblade känslorna inom mig och jag fällde en tår."  - Publik efter konsert på Kulturverket, Halmstad 2018

Synpunkter?