Välj datum

JORDEN RUNT MED KAMERA OCH FLUGSPÖ - Leif Milling

Köp biljetter
100 kr – 150 kr

Hedenborg / Svärdsjö

sön 31 mar kl 16.00 – AVSLUTAD

"Jorden runt med kamera och flugspö" en berättelse av fotografen och författaren Leif Milling om hans resor och äventyr över hela världen. Det blir en resa i ord och bild där Leif berättar om sina upplevelser med kameran i ena handen och flugspöt i den andra. Naturupplevelser varvat med personliga vinklingar ger alla som gillar vackra naturbilder och spännande möte med naturen en oförglömlig stund. 

Gunnar Westrin som gästade Hedenborg våren 2018 har beskrivit vännen Leif Milling med de här orden som ger oss en bild av vad vi kan förvänta oss av hans besök på Hedenborg:

"Flugfiskare och fotogeni. 
Leif Milling bor i Gimdalen, ett stenkast från undersköna Gimån i Jämtland. Redan på sjuttiotalet var han en erkänd flugfiskare och en bildmakare av dignitet. Han var fotografen, som likt Hans Lidmans skönlitterära penna, skapade fiskebilder med poesi, visioner och drömmar. Framgångarna lät inte vänta på sig och 1988 och 1990 korades han till Årets Norrlandsfotograf. Förutom det har han mottagit Svenska Fotografernas Förbunds guldmedalj i genren för bästa naturfoto. Numera kan han också titulera sig dubbel svensk mästare i klassen bildspel. Följdriktigt erhöll han Hans Lidmanstipendiet 2004 för sina fotografiska insatser i böckerna ”Ur min flugask” och ”Flugfiske i fjällen.” 

Som tur var greppade han själv pennan och skrev böckerna Tusen vak och Länge leve flugfisket, två alster som gav genljud i flugfiskevärlden. Milling är en idealist och vandringsman, där drömmarna seglar fritt över Nordkalottens kargaste domäner. Hans inställning har alltid varit att, de mest minnesvärda stunderna på fjället inte alltid har med vare sig fångst eller fiske att göra. Det finns något annat därute, drömmar och tankar som Milling har fångat med sin magiska kamera."

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?