Välj datum

STENAR I FICKAN - SUNDBORNSTEATERN

Köp biljetter
100 kr – 200 kr

Hedenborg / Svärdsjö

lör 23 feb kl 15.00 – AVSLUTAD

Land och stad, vi och dom och vem som äger berättelsen - Sundbornsteaterns senaste föreställning är högaktuell!

Jon Karlsson och Mattias Åhlén gör tillsammans 15 roller i pjäsen som är en bearbetning av Stenar i fickan som spelats på både Broadway och West End samt vunnit ett antal priser.

I Jon Karlsson fina bearbetning befinner vi oss i ett bedövande vackert Dalarna där ortsbefolkningen har en viss vana att ställa upp som statister när storslagna scener ska spelas in i det romantiska landskapet.

"Stenar i fickan" spelades under sommaren 2018 på Stora Hyttnäs i Sundborn. Nu ger sig Sundbornsteatern ut på turné och reser ända till Svärdsjö för att uppföra teatern på Hedenborg.

Joakim Rådman och Kalle Modig är grundgestalterna, två statister som lär känna varandra på scenen, med liknande bakgrunder men med helt olika inställningar till livet, den ena optimist den andre med en betydligt dystrare syn på tillvaron.
Det är en lika rolig som allvarlig pjäs som lyfter fram klyftor mellan stad och land, där den som stannar kvar på den lilla orten är en förlorare, där staden är normen och landsbygden, och de som bor där, exotifieras. Högaktuella frågor som skapar utnaförskap, frustration och rädsla.
Men publiken lämnas så klart inte med den känslan, (då skulle pjäsen aldrig ha gjort sådan succé världen över), berättelsen förflyttas och vrids ur händerna på de som trodde att de hade tolkningsföreträde, stjärnor blir statister och statister kräver att få vara stjärnor i sina egna berättelser.

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?