Överlevaren - Jokerbruden

Studiefrämjandets lokal (gamla Mariakyrkan) / Eskilstuna

Studiefrämjandets lokal (gamla Mariakyrkan) / Eskilstuna

I spåren av #metoo, behövs också en motvikt som visar att det inte alltid bara är kvinnor som drabbas av övergrepp och bara män som är förövare. I föreställningen "Överlevaren - Jokerbruden" möter ni Maria då hon är 16-18 år gammal och har utsatts för ett ohyggligt våld. Ni får också möta Maria vid 50 års ålder och får veta hur det har gått för henne efter det som hände i hennes barn- och ungdom. Hur har hon överlevt det hon varit med om? 

Maria möter också den internationella showartisten Vera Blom och hennes son Monsieur Luc, som ger Maria nya perspektiv i livet. Genom Vera får Maria de verktyg hon behöver för att kunna läka, göra avslut med det förflutna och gå vidare med sitt liv. Ni får också möta Marias pappa Ernst och och Maria vittnar om hur hennes pappa utsattes i detta familjedrama.  

I denna enmansföreställning och musikaldrama, visas skillnaden på att se sig själv som ett offer och ta på sig en offerkofta på grund av det - och vad som händer om man istället ser sig som en överlevare efter att man utsatts för trauman och svårigheter av olika slag. Den väcker också perspektiv runt vad långvarigt utanförskap kan göra med en människa och frågor om vilket samhälle vi vill ha.  I föreställningen får ni också veta hur man kan få ny kraft och energi att hantera sin vardag genom att programmera om sin egen hjärna till att allt kommer att få ett lyckligt slut.

Föreställningen kommer att visas på olika orter runtom i landet och den är ca 2 timmar lång.

Mer info finns på www.mariannejordhen.se samt på www.facebook.com/ladyjanielle/

Köp biljetter

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?