Välj datum

Quilty möter Näktergalningarna - Irländsk glöd i Skarpnäck

Skarpnäcks kulturhus / Skarpnäck

sön 14 okt 2018 kl 13.00 – AVSLUTAD
sön 14 okt 2018 kl 16.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i oktober 2018.

En konsert Quilty – levande legender på irländsk folkmusik - gruppen som i över 25 år hängivet har gjort den irländska musiken till sin egen.

Ni kommer att bjudas på rödglödgade danslåtar, sorgliga ballader och en och annan skämtvisa.

Näktergalningarna, Skarpnäcks egen teaterkör sedan 1985, medverkar tillsammans med ett 40-tal barn i 11/12-årsåldern från Martinskolan.

Näktergalningarna är en blandad kör i Skarpnäck som ofta tar sig an lite skarpare utmaningar. Vi arbetar ofta i samarbete med andra grupper, körer och skolor för att få både bredd och kvalitet. Repertoaren är blandad och sträcker sig från visor och folk musi till klassiska verk som Mozarts Requiem, Vivaldis Gloria m fl.

Nu tar vi oss an den irländska folkmusiken i ett samarbete med de svenska nestorerna inom gengren: Quilty. Näktergalningarna har en lång historia tillsammans med Quilty och har spelade med dem redan när de var relativt nya på den svenska scenen. Nu ser vi fram emot ett roligt och musikaliskt framträdande i Skarpnäcks Kulturhus. I år firar Quilty 25-årsjubileum och de har genomfört en rad jubileumskonserter runt omkring i Sverige men gör ändå ett gästspel tillsammans med oss i Skarpnäck vilket vi är oerhört hedrade av.

Vi ger två föreställningar den 14 oktober kl 13 och 16.
Varje föreställning är 2 timmar med en paus i mitten.

Biljetterna kostar 160 kr för vuxna och 100 kr för barn upp till 16 år.

Plats: Kulturhuset i Skarpnäck, Skarpnäcks allé 25
T-banan tar dig från Centralen till Skarpnäck på 20 minuter och sedan är det 274 meters promenad från utgången.

Synpunkter?