Välj datum

Robotdiktatorn (från 7 år)

Påfågeln / Norrmalm

lör 6 okt 2018 kl 13.00 – AVSLUTAD
lör 23 mar 2019 kl 13.00 – AVSLUTAD
lör 13 apr 2019 kl 13.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i april 2019.

Klicka här för att se arrangörens nuvarande evenemang.

Robotdiktatorn - en pjäs om demokrati (årskurs 1-5)

- en lekfull, galen och djupt allvarlig föreställning om beslutsfattande, medmänsklighet och svårigheten med att komma överens.

I en kartong, på översta hyllan, lever tre övergivna och bortglömda leksaker. Tre före detta  favoriter i ett fängelse av papp. Här får bara den starkaste bestämma och starkast är den som förtränger sina känslor. Den som anpassar sig, blir ett redskap. Och den som minns och längtar blir ett hot. Men när ännu en bortglömd kamrat landar i lådan, ändras allt. Vilka kan de bli om  inte bara en bestämmer?

 

Vad är demokrati? Hur fungerar det? Vad krävs för att det ska fungera? Och vad är alternativet? I alla möjliga sammanhang talas det om demokrati och hur viktigt det är att försvara den. Fast det är inte helt lätt för ett barn att förstå vad demokrati är. För i barnens värld är det ändå alltid en vuxen som kommer att bestämma i slutändan. Ett barn som nyfiket försöker förstå hur demokrati fungerar genom att följa nyhetsrapporter på radio och TV får inte mycket hjälp och vägledning. Det är väldigt många arga och missnöjda vuxna som klagar över beslut som tagits, över att det tar för lång tid att besluta eller rent av att demokratin inte fungerar.

 

Premiär 20 september 2018 på Husby konsthall, Husby Gård, Kista

Synpunkter?