Välj datum

Teater Barbara: Kom igen, Caritha!

En existentiell show om livet som det blev!

En kvinnas berättelse om livet som går och det bråddjup som öppnar sig i medelåldern. Vem blev jag? Vem vill jag vara nu? Evigheten är över, tiden är utmätt. Nu gäller det! Kom igen, Caritha! handlar inte om kroppen eller någon förlorad skönhet. Nej, här är det själen; livet som det blev som bjuder upp till dans.

"Monologen sitter som gjuten i Carina Jingrot, både i röst och kropp" – Göteborgs-Posten

Kom igen, Caritha! är en uppriktig och humoristisk monolog med sång och musik om upplevelsen av att befinna sig en bit in i andra halvlek.

Caritha har en stark känsla av att tiden håller på att rinna ut, att det håller på att bli för sent. Medelåldern är stenhård. Det är den tid då man yrvaket ser sig omkring i spillrorna av det som skulle bli ens liv.  Den tid då vänskap sätts på prov, då kvinnor och män skiljer sig, då de kastar allt över bord. Den tid då de får besök av döden.
Caritha känner slutet pulsera som ett svart hål där borta i evigheten. Det blir inget kollektiv i Oregon, det blir inget liv som läkare utan gräns eller som politisk förhandlare i Mellanöstern. Det lutar åt att det blir något som liknar det som varit.

Manuset är skrivet av den hyllade radiomakaren Lotta Erikson och är inspirerat av hennes radioprogram ”Åh vilket party”, som sändes i Sveriges Radio P1 2009.

Manus: Lotta Erikson,
Skådespelare: Carina Jingrot
Regi: Malin Morgan
Ljuddesign: Klara Erikson

Musik: Peter Reynolds
Kostym: Ninni Hasselberg
Foto: José Figueroa
Tekink & Ljus: Rickard Folke

Producent: Moa Hjärtström

Köp biljetter

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?