Välj datum

Lyskväll med Folkmusikens Queen B på Träteatern

Stenegård / Järvsö

lör 25 aug 2018 kl 20.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i augusti 2018.

Runt om i Hälsingland anordnas lyskvällar sista lördagen i augusti. Lyskvällen har blivit ett återkommande evenemang på Stenegård och kvällens gäst på Träteatern är Folkmusikens Queen B!


En folkmusikalisk tolkning av Beyoncé som fenomen – röstekvilibrist, dansenergi, musikproduktion deluxe, videoprojektionsfrosseri, trendsättare, sexsymbol, feminist, aktivist, underbarn, moderskap, sviken, stark, mäktig… Beyoncé har lyckats skapa sin egen världsordning där hon är drottning. Brita Björs drabbas av hybris och likställer sig med denna fulländade världsartist, med målet att skapa sitt eget universum och ta plats som Queen B. Självförhärligande, makt och galenskap hör ihop. Inte minst aktuellt i en tid som denna med världsledare som verkar se sig själva som oklanderliga och närmast fulländade. Att undersöka dessa fenomen, befinna sig i och prova ut sitt eget storhetsvansinne.

Efter föreställningen är hela gården och trädgården upplyst med eldar och marschaller. En magiskt vacker avslutning på sommaren!

Produktion: Brita Björs i samarbete med Shake it Collaborations
Idé och på scen: Brita Björs
Musik: Brita Björs
Regi och koreografi: Tove Sahlin/Shake it Collaborations
Kostym och rekvisita: Ida Björs
Ljus- och set design: Josefin Hinders
Video och foto: Alex Pacheco, Max Tellving
Folkmusikens Queen B möjliggörs med bidrag från Region Skåne, Malmö stads kulturstöd samt Konstnärsnämnden.
Föreställningen på HälsinglandsTräteater arrangeras av Stenegård i Järvsö och Region Gävleborg Kulturarv - nyckeln till framtiden.Konsert kl 20-21. 

Entré till konserten 195 kr.
Barn upp till 15 år gratis.

Synpunkter?