Välj datum

Pandora's box

Teater Pero / Stockholm

sön 12 aug 2018 kl 14.30 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i augusti 2018.

Produced by Hisayo Oki & Sayuri Hayashi Egnell
Supported by Stockholmsstad, The Scandinavia-Japan Sasakawa Foundation
Music, Film:Sayuri Hayashi Egnell
Calligraphy direction:Hisayo Oki
Calligraphy supervision:Mayumi Shimizu
Meditation supervision:Ai Hjelm
Costume coordination:Mai Hosokawa 
Samarbetar med Fudekotoba klubb (Japanska Föreningen i Stockholm)
Artist:Hisayo Oki, Mayumi Shimizu, Ai Hjelm, Sayuri Hayashi Egnell, Hanna Bylund

-----------------

Framförandet uttrycker historien om "Pandoras Box" med en kombination av musik, japansk kalligrafi, film, recitation och scenkonst. Blandningen av konstformer ger oss tillgång till att uttrycka både japansk och svensk kultur i framförandet. Kalligrafin utförs med genuina japanska materiel och tekniker, såsom "fude" (stor kalligrafi-pensel) och "hanshi" (stora japanska pappersark).
Idag börjar terrorism och brottslighet i olika delar av världen -och gapet mellan rika och fattiga- att sprida sig igen. Människor lever med ilska, förtvivlan och avundsjuka. I en sådan värld är det viktigt att leva utan att förlora hoppet. Även om ondska är världsomspännande tror vi att hoppet alltid kommer att segra och i slutändan kommer vi att göra stora framsteg. 
-----------------


Om Konstnärer

【Musik/Filmkonstnär - SAYURI HAYASHI EGNELL】web: www.sayurihayashi.com

Sayuri är en kompositör/konstnär baserad i Stockholm. 2014 fick hon guldpris i en internationell ljudkonsttävling ledd av Ryuichi Sakamoto. Musiken ställdes ut på Sapporo International Art Festival. Samma år skapade hon musiken, i ett samarbete, för Nobels Fredspris på Nobelmuseet. Även år 2015 för Nobels fredspris samt 2016 för fysiologipriset. 2017 producerade hon spegel- och ljudkonstutställningen "Minnen" och år 2018 fick hon arbetsstipendium av konstnärsnämnden. Hon uppträdde även på "Biennale Opening" i Paris. Hon utför ett brett utbud av kreativa aktiviteter runt om i världen, inklusive utställningar och performance art samt reklam- och filmmusik.

 

【Kalligrafikonstnär - HISAYO OKI】web: www.calligraphyartist.net

Hisayo är en kalligrafikonstnär som bor i Sverige och verkar som representant för kalligrafiklubben -Fudekotoba som är knuten till japanska föreningen i Stockholm. Redan som barn tränade hon kalligrafi och hennes mentor var en av de mest namnkunniga framstående mästarna inom japansk kalligrafi (Shisen Bota, 1924–2016). För närvarande är hon huvudsakligen verksam i Sverige, men engagerar sig även för kalligrafidemonstrationer, utställningar, kalligrafikurser osv i såväl Kina, Japan samt övriga Europa. Förutom att producera kalligrafi som konst hjälper hon även företag med att ta fram lämplig logotyp, bokomslag m.m. 

 

【Berättare - AI HJELM】web: www.aihiroshimahjelm.com

Ai är yoga- och meditationsinstruktör och dansare baserad i Stockholm. Sedan hon var tre år har hon dansat klassisk och modern balett. Hon upptäckte yoga i samband med att hon flyttade till Sverige 2007. Ai certifierades som yogalärare enligt RYT 200 i New York 2013 och undervisar i dag regelbundet yoga och meditation i flera olika studior i Stockholm. Hon organiserar yoga- och meditationsevent och hon är känd för sin mjuka och varma röst när hon guidar meditationsövningar. 2016 producerade Ai performanceföreställningen Mori tillsammans med Sayuri Hayashi. Hon var även koreograf. Turnén med föreställningen gjorde succé hos den japanska publiken. Under 2017 skrev Ai manus till en mobilapp för självmeditation.

 

【Sång - HANNA BYLUND】https://soundcloud.com/xxlighthouse

Hanna är en artist, sångerska och musiker som nyligen tagit sin examen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon kommer från Göteborg men har de senaste åren bott i Stockholm där hon jobbar med musik i olika sammanhang, bland annat under sina artistnamn/band Lighthouse och REIGN. Hanna har en särskild kärlek till elektro-akustiska och ambienta ljudbilder och har samarbetat mycket med pianisten och sound artisten Sayuri Hayashi, där de bland annat vann Gold Award vid Sapporo International Art Festival och skrivit musik för Nobelpriset 2015 och 2016.

 

【Kalligrafikonstnär - MAYUMI SHIMIZU】

Mayumi är en kalligrafikonstnär som bor i Izumiotsu Osaka,Japan. Hon tog sin masterexamen vid Nara University of Education. år 1982 blev hon förstaprisvinnare i Nitten som är den mest populära konsttävlingen i Japan och gjorde även andra olika utställningar som vunnit priser. Hon har deltagit i Europeiska konstklubben, gjort utställning i Australien samt deltagit i Japan-Korea's Internationella kalligrafiutställning. År 2018 ska hon delta med ett utställningsverk på contemporary art museum MOCAK i Polen och en utställning i New York.

 

 

Synpunkter?