Pandora's box

Produced by Hisayo Oki & Sayuri Hayashi Egnell
In association with Fudekotoba
Calligraphy supervision by Mayumi Shimizu
Supported by Stockholmsstad, Scandinavia-Japan Sasakawa Foundation

Samarbetar med Fudekotoba klubb (Japanska Föreningen i Stockholm)
Artist: Hisayo Oki, Mayumi Shimizu, Ai Hjelm, Sayuri Hayashi Egnell, Hanna Bylund

-----------------

Framförandet uttrycker historien om "Pandoras Box" med en kombination av musik, japansk kalligrafi, film, recitation och scenkonst. Blandningen av konstformer ger oss tillgång till att uttrycka både japansk och svensk kultur i framförandet. Kalligrafin utförs med genuina japanska materiel och tekniker, såsom "fude" (stor kalligrafi-pensel) och "hanshi" (stora japanska pappersark).
Idag börjar terrorism och brottslighet i olika delar av världen -och gapet mellan rika och fattiga- att sprida sig igen. Människor lever med ilska, förtvivlan och avundsjuka. I en sådan värld är det viktigt att leva utan att förlora hoppet. Även om ondska är världsomspännande tror vi att hoppet alltid kommer att segra och i slutändan kommer vi att göra stora framsteg. 
-----------------
Om Konstnärer
Musik: Sayuri Hayashi Egnell 
www.sayurihayashi.com
Sayuri Hayashi är en konstnär som skapar egna originalverk men också många produktioner tillsammans med andra konstnärer.
Hon skapade ett verk, som spelades under Sapporo International Art Festival som belönades med Gold Award av Ryuichi Sakamoto. komponerade musik åren 2014‐16 som ställdes ut i installationer på Nobelmuséet. Hon producerar även Performancekonst med musik, film, reklammusik och dans, och experimenterar med andra konstarter.

Kalligrafi: Hisayo Oki (artistnamn: Suika) www.calligraphyartist.net/
Hisayo Oki, är en Japansk kalligrafi-artist född i Japan. Hon flyttade till Stockholm 1996 där hon fortfarande bor. Redan som barn (6år gammal) övade hon japansk kalligrafi med Shisen Bota, en av de mest aktade och respekterade gestalterna inom japansk kalligrafi. Hisayo har haft ett flertal egna utställningar, workshops och uppträdanden i såväl Japan som Sverige, Kina, Finland, Frankrike, England, Tyskland, m.fl.

Kalligrafi (guest artist från Japan) : Mayumi Shimizu
Berättande: Ai Hjelm
Sång: Hanna Bylund

Köp biljetter

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?