Välj datum

Young Movers - Kinahmi 18e Aug

DOCH - Stockholms konstnärliga högskola / Stockholm

lör 18 aug 2018 kl 18.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i augusti 2018.

Young Movers – Nordic Dance and Circus Youth Festival är en samtida dans och cirkusfestival för och av barn och unga– den första av sitt slag i Norden. Den 15e-18e augusti intar cirka 100 unga scenkonstnärer från Sverige, Finland, Danmark och Tyskland Stockholm med groove, skratt och akrobatik som tar andan ur dig. Under fyra dagar får du möjlighet att ta del av dansens och cirkusens helt unika världar, där ämnen som #metoo, pengar och identitet porträtteras av unga dansare och cirkusartister.

 

“Internationellt finns festivaler och sammanhang där man kan få uppleva ung scenkonst på, några har vi dessutom fått glädjen att delta i. Vi har då upplevt den särskilda kvalité och speciella uttryck som uppstår när unga människor intar scenen. Bilder som berört oss, har stannat kvar. Vi har också sett hur de unga har berikats av att arbeta med scenkonst på riktigt. Det är med en stor glädje och ära att nu kunna dela detta vackra och varierade internationella program med er. Välkomna!” – Franziska Kusebauch, Jan Norrman, Pelle Tillö, initiativtagare till Young Movers.

 

Program 18e augusti
Kinahmi av Sorin Sirkus (FI)

Speltid totalt ca 1 tim 15 min utan paus.

Kinahmi - Sorin Sirkus (FI)
Cirkuskonst, poesi från Kalevala, finsk folktro och mytologi - dessa element utgör de kreativa krafterna bakom cirkusföreställningen Kinahmi.

Medverkande: Sampo Suihkonen, Natalia Koskela, Sini Mattila, Milja Helminen, Aapo Honkanen, Liina Raatikainen, Emma Jaakola, Iitu Kivimäki, Noora Markkula, Kaisa Vehkalahti, Laura Savolainen, Henri Kannisto, Jasmin Saarinen, Kamilla Nisso
Koncept och konstnärlig ledning: Taina Kopra

 

Vill du se mer av Young Movers, eller göra workshops i dans och cirkus? Kolla in https://youngmovers.se/ för fler föreställningar och för information om workshops och festivalpass!

Synpunkter?