Välj datum

Young Movers - Finding Our Inner Peace & Bomull 15e Aug

DOCH - Stockholms konstnärliga högskola, Cirkushallen / Stockholm

ons 15 aug 2018 kl 16.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i augusti 2018.

Young Movers – Nordic Dance and Circus Youth Festival är en samtida dans och cirkusfestival för och av barn och unga– den första av sitt slag i Norden. Den 15e-18e augusti intar cirka 100 unga scenkonstnärer från Sverige, Finland, Danmark och Tyskland Stockholm med groove, skratt och akrobatik som tar andan ur dig. Under fyra dagar får du möjlighet att ta del av dansens och cirkusens helt unika världar, där ämnen som #metoo, pengar och identitet porträtteras av unga dansare och cirkusartister.

“Internationellt finns festivaler och sammanhang där man kan få uppleva ung scenkonst på, några har vi dessutom fått glädjen att delta i. Vi har då upplevt den särskilda kvalité och speciella uttryck som uppstår när unga människor intar scenen. Bilder som berört oss, har stannat kvar. Vi har också sett hur de unga har berikats av att arbeta med scenkonst på riktigt. Det är med en stor glädje och ära att nu kunna dela detta vackra och varierade internationella program med er. Välkomna!” – Franziska Kusebauch, Jan Norrman, Pelle Tillö, initiativtagare till Young Movers.

 

Program 15e augusti
Finding Our Inner Peace av DCA Dancers (FI)
Bomull av Cirkus Normal (SE)

Speltid totalt ca 1 h utan paus.
 

Finding Our Inner Peace

DCA Dancers (FI)

Finding inner peace handlar om den stillhet och euforia som dansarna upplever med deras konstform - mitt i det kaotiska liv som omger oss.

Medverkande: Susanne Hienonen, Vera Seppälä, Emma Kolehmainen, Ira Päivölä, Sini Ristolainen, Iida Peltola, Yasmin Janatuinen, Frida Oinonen, Telma Kivimäki, Lia Pelttari, Sini Ahonen, Isa Syrjänen, Viola Kause

Koreografi: Mia Ihaksi, Katja Putkonen och medverkande

 

Bomull

Cirkus Normal (SE)

Unga är en av de största konsumenterna av bomull i Sverige. Föreställningen Bomull handlar om konsumtion, hur bomull påverkar miljön och människan - särskilt barn.

Medverkande: Caroline Backstad, Ebba Bergman, Rebecca Eriksson Asker, Saga Felicia Formo, Anna Garefelt, Tove Hector, David Jonsson, Vanda Larsson Åberg, Lisa Leonardsson, Emma Hjelm

Idé och koncept: Jan Norrman samt medverkande

Regiassistent: Lea Norrman Firus

Musik: Assar Norrman

Video: Henning Rehnström

 

Vill du se mer av Young Movers, eller göra workshops i dans och cirkus? Kolla in https://youngmovers.se/  för fler föreställningar och för information om workshops och festivalpass!

Synpunkter?