Välj datum

FlamencoFredag hösten 2018

Pygméteatern / Stockholm

fre 28 sep 2018 kl 19.00 – AVSLUTAD
fre 26 okt 2018 kl 19.00 – AVSLUTAD
fre 14 dec 2018 kl 19.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i december 2018.

FlamencoFredag är Stockholms ”tablao”, en flamencoscen vanlig såväl i Spanien som runt om i världen där flamenco slagit igenom. Vi håller till på charmiga Pygméteatern på Vegagatan 17 i Stockholm, som en gång i månaden förvandlas till en flamencoklubb. Kl 18:00 öppnas dörrarna till foajén och du kan njuta av ett glas vin/alkoholfritt samt lättare tilltugg. I höst gästspelar vi även hos Dansens Hus (12/10), Stallet Folkmusik 16/11, Tibblescenen i Täby 17/11 och Musikaliska 30/11. För biljetter och mer information, kika in på flamencofredag.se. Höstens säsongpremiär firas dessutom redan en dag innan kvällen på Pygméteatern med en teaser hos Instituto Cervantes Stockholm den 27:e september!

Scenprogrammet börjar kl 19:00 och vår kära presentatör Roberto Gonzalez börjar med att berätta kort om flamenco, varefter du får njuta av ett flamencoset där kvällens gäster tillsammans med husets cuadro bjuder på dans och musik. Efter en paus bjuder vi på ytterligare ett set där kvällens särskilt inbjudna gäster har fria händer! Kvällen avslutas med en fin de fiesta där vi bjuder upp alla medverkande artister.


 

2018-09-28

Säsongpremiären bjuder på ett internationellt gästspel

Efter att ha haft sin premiär en vecka tidigarepå Oslo International Flamencofestival, presenteras ett större utdrag ur föreställningen Volver på Pygméteatern. Här har världsnamn som Javier Latorre och Belen Maya varit med och skapat koreografier för några av styckena och musiken komponerats med ledning av gitarristen Bettina Flater tillsammans med violinisten Victor Guadiana och sångaren Sara Holgado. För helhetsbilden har ensemblen fått hjälp av koreografen och dansaren Karen Lugo! De som syns på scen i Stockholm är Sara och Victor, men också dansarna Bellali Austria, Antonio "El Tabanco", Thetis Misiou och Pia del Norte. 

Medverkande:

Volver:

Bellalli Austria (dans), Antonio "El Tabanco" (dans), Thetis Misiou (dans), Pia del Norte (dans), Victor Guadiana (fiol) och Sara Holgado (sång)

Per Lenner (gitarr)

Fredrik Gille (slagverk)
 

 

2018-10-12 - Gästspel på Dansens Hus! Biljetter via dansenshus.se

 

2018-10-26

Flamenco recital och elektoniska beats när Nyar Kakán kliver upp på scen

Höstens andra kväll på Pygméteatern bjuder på såväl tradition och personlig representation av den globala generationen. Vi delar kvällen på tre och ger sångaren Pepita Rohde och gitarristen Andrée Pedersen fria händer att välja sina traditionella favoriter i en kortare recital för att sedan följa dansaren Phyllis Akinyi och slagverkaren Stefan Jarl. Duon bjuder på en upptäktsfärd som redan hunnit söka sina influenser från Maasaierna i Kenya där Phyllis har sina rötter (och ett konstnärligt residens tidigare i år), Spanien där hon idag är bosatt och i Danmark där hon vuxit upp.

Medverkande:

Pepita Rohde (sång)

Andrée Pedersen (gitarr)

Phyllis Akinyi (dans)

Stefan Jarl (slagverk)

Per Lenner (gitarr)

Pia del Norte (dans)


 

2018-11-16&17 - Flamenco All Stars med bl a Entre Primas! Stallet & Tibblescenen i Täby

2018-11-30 - Öga mot Öga: Flamenco och Kathak i duell, samspel och poesi på Musikaliska

 

2018-12-14

December och vår säsongavslutning för året blir förutom en hejdundrande fest med bl a sångaren Ángeles Gómez och Finlands husband i populära Brindamos-tablao koncept. Kanske provar vi en alldeles ny form av landskamp! Utöver det musik- och dansfyllda programmet bjuds det även på FlamencoCatwalk och möjlighet att bli ägare till nya volanger lagom till jul. Självklart blir det en och annan villancico, spansk julsång, kanske någon överraskning och förstås, mycket flamenco!

Medverkande:
Brindamos Finlandia:

Tove Djupsjöbacka (dans)

Otso Kruunasta (gitarr)

Taija Robalta (sång)

och

Angeles Gomez (sång)

Per Lenner (gitarr)

Pia del Norte (dans)


 

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR OCH HEMLIGA GÄSTER!

Läs mer på www.flamencofredag.se

 

Dörrarna öppnas kl 18:00. Första set kl 19:00

Det är onumrerade platser i salongen.

 

Ordinarie biljett/rabatt: 220 kr/180 kr

Säsongbiljetter:

Bokas via hej@flamencofredag.se

Alla 6: 1200 kr,

ger inträde till höstens 6 FlamencoFredag: på Pygméteatern, Dansens Hus, Stallet eller Tibblescenen och Musikaliska

VIP-biljett: 1800 kr,

ger inträde till höstens 6 FlamencoFredag: på Pygméteatern, Dansens Hus, Stallet eller Tibblescenen och Musikaliska, reserverad plats på 1a/2a raden, 1 glas vin/alkoholfri alternativ+tapa.

Kontakta FlamencoFredag via mejl till: hej@flamencofredag.se om du har frågor om biljetter/biljettkategorierna Alla 6 och VIP.

Synpunkter?