Spegla mig

Essie använder sitt Instagram för att skapa gemenskap och stolthet, och för att utrycka sin politiska övertygelse. Hon vill förändra vilka som har makten. Inte minst vilka som har makten över våra kroppar.

Peppe vloggar om sitt liv, med kameran som sköld kan han vara sig själv och stå ut med det mesta. Men vem är han när kameran stängs av, när följarna inte längre ser honom. Vad gör han med det som är för jobbigt för att filma?

När en bild börjar cirkulera i fel sammanhang krockar Essies vardag med den på nätet. Två världar hon hållit noga åtskilda hotar att båda rasa samman. Peppe anklagas för något som han inte ens har gjort. Eller? Är man med skyldig när man låter bli att ingripa fast man vet att något är fel? Är man ansvarig om något man gjorde får konsekvenser man aldrig kunde föreställa sig.

Vart går gränserna för vad vi kan säga och inte säga, I verkligheten och på social medier. Vilka bilder kan vi dela och vad händer om något går fel?
 Och vad betyder det egentligen att ha tillgång till sin egen berättelse? Hur möter vi varandra i en värld där allt snurrar så fort. Hur speglar vi oss i den andras berättelse om sitt liv?

Föreställningstider:

Måndag 24 sept kl 15.00 – 16.00 spelar vi för vuxna. 

Tis 25 sept kl 10.00 och 12.30 för skolor  

Ons 26 sept kl 10.00 och 12.30 för skolor

To 27 sept kl 10.00 för skolor. 

Fre 28 sept kl 18.00 – offentlig föreställning

Lör 29 sept kl 18.00 – offentlig föreställning


Turnépremiär: 21 september
Turnéperiod: Hösten 2018
Föreställningslängd: 60 minuter
Medverkande: Carlos Romero Cruz och Ada Teisbo 
Manus och regi: Rebecca Örtman
Scenografi/kostym: Moa Möller
Ljus: Oscar Tuominen
Musik: Christoffer Karlsson
Mask: Rebecca Afzelius

Observera att föreställningen är 60 min. Föreställningarna under dagtid kan endast bokas för skolklasser. Föreställningarna på kvällarna är offentliga för allmänheten. För skolor gäller bara åk 7, 8 och 9. På offentliga föreställningarna gäller från 12 år och uppåt – även vuxna är välkomna.

Spegla mig är ett samarbete med Riksteatern, Stockholms Universitet, Fryshuset Husby och RATS Teater.

Köp biljetter

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?