Välj datum

Kör och koreografi - Workshop

Skeppsholmsstudion / Stockholm

lör 2 jun 2018 kl 10.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i juni 2018.

Välkommen på en helgworkshop med Maria Johansson Josephsson och Tove Sahlin.
Kollektiva kompositioner genom sång och dans.

Shake it Collaborations har flera produktioner framför sig de närmaste åren och vill därför lära känna fler performers som intresserar sig för kollektiva kompositioner och har erfarenhet av att ingå i kollektiva processer.
Under workshopen kommer Maria och Tove att dela med sig av några metoder som kompaniet använder sig av i kreationer samt arbeta med att utveckla sceniska tekniker i gemensam sång och rörelse. Det är en performance workshop, där vi improviserar utifrån sceniska praktiker och fördjupar inlyssning, komposition och närvaro. 

Vi utgår från kollektivet -  en förkroppsligad kör.
Du som deltar i  workshopen är sedan välkommen på föreställningarna på festivalen för et reducerat pris. 

Shake it Collaborations: Är ett scenkonstkompani som leds av Tove Sahlin, Sofia Wärngård-Lang i samarbete med Nordberg Movement/ Magnus Nordberg. Under 2016-2018 har kompaniet utforskat teman som döden och sorg. Det har lett till en massa material och metoder hur kroppar och röster med väldigt olika förutsättningar kan mötas.   i mötet mellan röst och kropp, och fördjupat metoder kring sceniska praktiker och tekniker tillsammans med sångerskan Maria Johansson Josephsson. 

Tove Sahlin är koreograf, regissör, workshopledare och scenartist.  Maria Johansson Josephsson är sångerska, skådespelerska, kompositör och körledare. 

För vem: Är du sångare som är intresserad av att utveckla din kunskap i körsång och koreografisk komposition. Vill du utveckla din sceniska gestaltning och din kroppsliga musikalitet?

Är du dansare eller skådespelare som vill utveckla din sång i relation till din kunskap i kropp och kollektiva improvisationer? 

När: 2-3 juni 10.00 - 15.30 ( studion öppnas kl 9.30 för uppvärmning) 

Vad: sång, dans, röst, kör och kollektiv koreografisk komposition.

Improvisation och komposition under ledning av Maria och Tove

Var: Skeppsholmsstudion.

Vi kommer att fota och filma workshopen för att dokumentera vårt arbete, om du har betänkligheter kring det bör du kommunicera detta till oss när du anmäler dig.

Workshopen Kör och Koreografi  ingår i Shake it Collaborations på Skeppsholmen 2-6 juni.
Under 5 juni-dagar presenterar vi SAD Symphony, Det är som det är, konsert med Maria Johansson Josephsson och Sebastien Dubé, Folkmusikens Queen B, Drömkväde och workshopen Kör och Koreografi i vackra Eric Ericsonhallen och Skeppsholmsstudion.
När du köpt biljett till en av föreställningarna får du 20% rabatterat pris på biljettköp till övriga programpunkter. I ditt biljett-mail finns en rabattkod som du kan använda vid köp till övriga föreställningar.

Shake it Collaborations på Skeppsholmen 2- 6 juni arrangeras i samarbete med Folkteatern Gävleborg och Eric Ericsonhallen
Med stöd av: Kulturrådet, Stockholm Stad, Stockholms Läns Landsting och Konstnärsnämnden.

Synpunkter?