Välj datum

Folkmusikens Queen B

Eric Ericsonhallen / Stockholm

ons 6 jun 2018 kl 14.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i juni 2018.

Folkmusikens Queen B

En folkmusikalisk tolkning av Beyoncé som fenomen – röstekvilibrist, dansenergi, musikproduktion deluxe, videoprojektionsfrosseri, trendsättare, sexsymbol, feminist, aktivist, underbarn, moderskap, sviken, stark, mäktig… Beyoncé har lyckats skapa sin egen världsordning där hon är drottning. Brita Björs drabbas av hybris och likställer sig med denna fulländade världsartist, med målet att skapa sitt eget universum och ta plats som Queen B. Självförhärligande, makt och galenskap hör ihop. Inte minst aktuellt i en tid som denna med världsledare som verkar se sig själva som oklanderliga och närmast fulländade. Att undersöka dessa fenomen, befinna sig i och prova ut sitt eget storhetsvansinne.

Produktion: Brita Björs i samarbete med Shake it Collaborations
Idé och på scen: Brita Björs
Musik: Brita Björs
Regi och koreografi: Tove Sahlin/Shake it Collaborations
Kostym och rekvisita: Ida Björs
Ljus- och set design: Josefin Hinders
Video och foto: Alex Pacheco, Max Tellving
Folkmusikens Queen B möjliggörs med bidrag från Region Skåne, Malmö stads kulturstöd samt Konstnärsnämnden

Den här föreställningen ingår i Shake it Collaborations på Skeppsholmen 2-6 juni.
Under 5 juni-dagar presenterar vi SAD Symphony, Det är som det är, konsert med Maria Johansson Josephsson och Sebastien Dubé, Folkmusikens Queen B, Drömkväde och workshopen Kör och Koreografi i vackra Eric Ericsonhallen och Skeppsholmsstudion.
När du köpt biljett till en av föreställningarna får du 20% rabatterat pris på biljettköp till övriga programpunkter. I ditt biljett-mail finns en rabattkod som du kan använda vid köp till övriga föreställningar.

Shake it Collaborations på Skeppsholmen 2- 6 juni arrangeras i samarbete med Folkteatern Gävleborg och Eric Ericsonhallen
Med stöd av: Kulturrådet, Stockholm Stad, Stockholms Läns Landsting och Konstnärsnämnden.

Synpunkter?