Välj datum

Konst och Musik i Fiskarkapellen - Katarina Barruk med musiker

Köp biljetter
80 kr – 150 kr

Hölicks kapell / Hudiksvall

lör 26 maj 2018 kl 15.00 – AVSLUTAD

Samisk nykomponerad musik med Katarina Barruk som är uppvuxen i Lusspie (Storuman) men numera bosatt i Ubmeje (Umeå). Katarina Barruk har de senaste åren utmärkt sig som en ny stjärna bland samiska artister. Barruk har trots sin ålder hunnit spelat på många olika scener både i Sverige men också internationellt.

Katarina är en av de få unga samer som idag talar umesamiska flytande. Detta ser hon som en otrolig skatt i livet, eftersom det ger henne ett speciellt band till hennes folk och förfäder och är en stor del av hennes identitet. Men också som ett ansvar där hon anser det vara viktigt att engagera sig för att språket ska leva vidare. Umesamiska är det språk som tar störst plats i hennes låtar.

Med sig på denna konsert har hon de norska musikerna Espen Høgmo, Pål Olav Loftesnes, Christo Stangness och Arnljot Nordvik. Tillsammans kommer de att ge en speciell konsert där Barruk får komma till sitt rätta element genom hennes låtar, både från debutalbumet Báruos men också genom nytt material. Vi får även höra traditionell jojk från Västerbotten som möter musikerna. Katarina strävar hela tiden efter att publiken ska få med sig starka känslor från olika saker som hon försöker närma sig under konsertens gång.

Medverkande

Katarina Barruk – sång

Arnljot Nordvik – gitarrHölicks kapell ligger på Hornslandes sydspets vid ett gammalt fiskeläge. Bygget startade redan 1929 och kapellet stod färdigt i september 1930. Ärkebiskop Nathan Söderblom förrättade invigningen.

Hölicks kapell liknar mer en kyrka än de övriga kapellen längs Hudksvalls kustremsa. Kapellet har många inredningsdetaljer och altartavlan av Gösta Bohm, utförd 1954, har fått formen av en vision av den uppståndne Kristus, vars beskydd och välsignelse utbreder sig över Hölicks fiskeläge.

 

 

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?