Välj datum

Konst och Musik i Fiskarkapellen -Drömkväde

Köp biljetter
80 kr – 150 kr

Hölicks kapell / Hudiksvall

tis 22 maj 2018 kl 19.00 – AVSLUTAD

Drömkväde är ett samarbete mellan Gävle Symfoniorkester och Folkteatern Gävleborg. Ett musikaliskt möte mellan en kvartett från Symfoniorkestern och riksspelmannen Görgen Antonsson från Folkteatern.

Med Drömkväde vill vi skapa lustfyllda rum där nyskriven musik får ta plats i skenet av levande ljus, en plats där dina drömmar får ta gestalt i mötet med musiken. Här möts Görgen Antonssons kompositioner med Karl-Johan Ankarbloms lekfulla bearbetningar för stråkkvartett och de virtuosa symfonikerna i en glädjefylld samklang.

Görgen Antonsson har många strängar på sin lyra. Till vardags arbetar han på Folkteatern Gävleborg som musiker och musikansvarig, men han är också kompositör och bandmedlem i olika folkmusik- och folkrockgrupper. Med sin musikalitet och sin starka närvaro på scenen lever han sig in i musiken på ett unikt sätt, ständigt med ett leende på läpparna.

Hölicks kapell liknar mer en kyrka än de övriga kapellen längs Hudksvalls kustremsa. Kapellet har många inredningsdetaljer och altartavlan av Gösta Bohm, utförd 1954, har fått formen av en vision av den uppståndne Kristus, vars beskydd och välsignelse utbreder sig över Hölicks fiskeläge.

Gratis buss avgår från Hudiksvalls station kl. 18.00. Åter efter konsertens slut. Lämna meddelande i meddelanderutan om ni önskar åka med bussen.

 

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se.

Synpunkter?