Välj datum

Att Bossa en Bitch

Köp biljetter
100 kr – 200 kr

Teater Pero / Stockholm

ons 2 maj 2018 kl 18.00 – AVSLUTAD
ons 2 maj 2018 kl 20.00 – AVSLUTAD
tor 3 maj 2018 kl 10.00 – AVSLUTAD
tor 3 maj 2018 kl 13.00 – AVSLUTAD

På en catwalk i Padua är allting till salu. Kläder, klockor, krims, krams och Katarina. Ja, faktiskt, Katarina är också till salu. För så går det till i staden Padua, där är människorna ägda eller äger. Katarina ägs av sin pappa. Men pappan är inte nöjd med sin Katarina. Hon har blivit alldeles för bråkig, hon gapar och skriker och går knappt att ha i möblerade rum. Varför är hon så arg? För att lugna ner Katarina kallas Petrucchio in. En självhävdande skrytmåns som älskar att bossa, slå näven i bordet och van vid att få som han vill. Katarina, ha! utropar han självsäkert. Hon spinner snart som en katt. Det börjar dåligt. Katarina spinner inte alls, hon ryter som ett lejon. Men sedan händer det. Det börjar slå gnistor mellan de två, det klickar och en stark gemenskap tar vid. Tillsammans ser de med nya ögon på världen omkring sig och upptäcker att de inte alls känner sig hemma i den. De bestämmer sig för att protestera. De blir rebeller, kanske förebilder? Men så går det för långt … en avgrundsdjup spricka hotar att skilja dem åt. Kommer de någonsin hitta tillbaks till varandra igen, eller ens till sig själva?

Varför måste Katarinas vrede tystas? Bär vrede på tystad kunskap? Har vrede ett kön? Är den klädsam? Kan kärlek vara jämställd? Med mycket mode, humor, rap, kärlek och ilska vill vi väcka skratten och gråten och ställa frågor om känslor, mode, kärlek och kroppsliga kroppar.

Föreställningen är ett kostymdrama, inspirerad av Shakespeares Så tuktas en argbigga, med en blandning av musikaliska stilar som house, rap och barock.

Medverkande: Andreas Nilsson, Emanuelle Davin, Filip Johansson, Mikaela Hagelberg

Manus: Lotta Grut

Regi: Karin Kickan Holmberg

Scenografi och kostym: Suzane Crépault

Musik: Annika Fehling, Robert Wahlström, Carl-Mikael Berlander (Yung Gud)

Mask: Elin Valentinsson

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?