ÄGA RUM

Allt står på spel! Din bostad, din relation, ditt uppehållstillstånd, din värdighet. Spelar du dina kort rätt? Du kan antingen vinna eller försvinna. Vem är du? Välj en spelare. 

Om vi leker med tanken att samhället är ett territorium som ännu inte har övertagits. Ett territorium som de unga får forma utifrån sina drömmar, fantasier och visioner om en ljusare framtid. Hur skulle samhället då se ut?

Äga rum är Teater norras första pjäs i projektet Territorium, som är ett samarbetsprojekt med Sollentuna kommun. Projektet, vars utgångspunkt är ungdomars verklighet, har som syfte att förebygga utanförskap, motverka segregation, stärka ungdomars självkänsla, samt inspirera till kreativitet.

Äga rum har tagits fram i samarbete mellan Teater norras professionella team och 12 tjejer mellan 17 och 23 år. Tjejerna har utforskat det egna uttrycket med utgångspunkt från dagens unga människors tillvaro och livsvillkor. Deras berättelser har utmynnat i den nyskrivna pjäsen och föreställningen som de ska medverka i tillsammans med de tre professionella skådespelarna Inger Nilsson, Elin Almén och Rebecka Carlsson.

Regi: Karin Bjurström

Köp biljetter

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?