Välj datum

Klubb Mariama #9: Talking Time, Eko Bang Bang, Jonas Knutsson

Pygméteatern / Vasastan

ons 23 maj 2018 kl 19.00 – AVSLUTAD

Säsongens sista Klubb Mariama får vi besök av några av toppnamnen inom svensk folkmusik, i form av gruppen Talking Time, som består av Ellika Frisell, Rafael Sida och Robin, gitarristen Gunnar Lingegårds projekt Eko Bang Bang och kvällens special guest Jonas Knutsson på saxofoner.

Talking Time bildades när Robin träffade Ellika och Rafael och de började experimentera med svensk folkmusik och slagverk utifrån afrikanska rytmer och flamenco. Resultatet är ett luftigt sound, där slagverket får ta stor plats men där fiolen har stor frihet och en Bingsjö-polska kan förvandlas till en västafrikansk Takamba eller en spansk Bulerias i en handvändning.

Gunnar Lingegård är en helt unik gitarrist som med djupa musikaliska rötter i spelmansmusiken arbetat fram ett sound och en spelstil inspirerad av jazzfusion och experimentell rock där han vänder och vrider på harmoniken och med hjälp av diverse pedaler och specialmickar spelar instrumental folkmusik på ett mycket originellt sätt.

Jonas Knutsson är en av landets främsta saxofonister med en förkärlek för folkmusik och jazz, och en ovanlig genremässig bredd. Han kommer att dyka upp flera gånger under kvällen. Kanske får vi även se någon ytterligare gäst på scenen, vem vet? Det kommer att bli en unik kväll med svensk folkmusik i annorlunda, experimentella former, och mycket improvisation.

Ellika Frisell:, fiol, altfiol

Rafael Sida: slagverk

Jonas Knutsson: saxofoner

Gunnar Lingegård: gitarr

Synpunkter?