Välj datum

QUILTY 25 ÅR - ANNIVERSARY TOUR 2018/NORRKÖPING

Dynamo / Norrköping

lör 3 mar kl 20.00 – AVSLUTAD

The best of Quilty i en medryckande konsert med just det bästa från de gångna åren blandat med nya musikaliska pärlor och tidigare icke utgivna låtar. Release av exklusiv jubileums-album!

Quilty bildades 1993 och är närmast att betrakta som levande legender på den irländska folkmusikscenen i Norden. Nu firar Quilty 25 år med en omfattande jubileumsturné över hela Sverige!

Med sitt fantastiska musikanteri, sin djuplodande kunskap i genren och sitt egenhändigt framslipade sound har bandet satt sin prägel på den irländska folkmusiken och hänfört sin publik på konserter, festivaler, workshops, kör- och symfoniorkester-samarbeten och inte minst genom sina tre album A Drop Of Pure (1995), I ́m Here Because I ́m Here (2001) och Apples In Winter (2015).

Dag Westling (sång, gitarr, 5 string banjo, tin whistle) Sångare och gitarrist i gruppen Eitre, div. musikaliska samarbeten med bl.a. Sofia karlsson, Sofie Livebrant, Gunnel Mauritzon, Tomas Ledin samt som soloartist. Han har även varit medlem i Norrköpingsbandet Tribute på 80-talet.

Gideon Andersson (bouzouki, bodhran, mandolin, sång) Bandledare i symfonirock-bandet Tribute från Norrköping på 80-talet. Har turnerat med Sofia Karlsson och gjort gemensamma projekt med klassiske tuba-virtuosen Öystein Baadsvik.

Esbjörn Hazelius (fiol, sång, gitarr) Känd från Jul i Folkton, Hazelius-Hedin, Eitre, som soloartist och från musikaliska samarbeten med Sofia Karlsson, Ale Möller band m.fl. Esbjörn har även producerat och medverkat på Tomas Ledins album Höga Kusten.

Till jubileumsturnén återförenas Quilty med sin tidigare bandmedlem Staffan Lindfors på kontrabas. Även Staffan har turnerat med Sofia Karlsson, men mest känd är han som basist i Östen med Resten.

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?