Välj datum

Mitt och ditt och mitt (3-6 år)

Den Lilla Teatern / Uppsala

sön 28 jan kl 13.00 – AVSLUTAD

Haralsson vill inte gå till jobbet. Alla kläder är fula, och särskilt slipsen är totalt hopplös. Haralssons tjej, Blexten, har en present. Fyra supersnygga slipsar. Vilken slips ska hon ta? Hon väljer en, men beslutar ta med de andra tre också. Den blyge Bergkvint som städar i entrén fylls av beundran. Kollegan Fläder som alltid ska vara bäst vill tävla. Fjäskige Mammed tycker slipsarna är så fina och börjar tjata. Den bullrige Chifen som vill bestämma tycker inte att någon ska ha finare slips än henne. … Med lekfullhet, lätthet och massor av humor undersöks skillnaden mellan att ge bort någonting i glädje och att ge bort något utan att egentligen ha valt det själv. 

 

”Mitt och ditt och mitt” är en finurlig pjäs om äkta och falsk generositet och om svårigheten att stå emot yttre tryck. Som när man ger bort (sina) saker, för man tror att man måste och inte för att man vill. (...)

Med en effektiv och humoristisk spelstil tar skådespelarna fram barnet under de svarta vuxenkostymerna. Den unga publiken känner igen sig i de svårhanterliga situationerna och tycker synbarligen det är spännande att följa Haralssons dag på jobbet. 

Karin Helander, SvD

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?