Välj datum

Säg det i toner. En hyllning till Jules Sylvain

Aulan, Petrus Magni skola, / Vadstena

lör 5 maj 2018 kl 15.00 – AVSLUTAD

Jules Sylvain (1900-1968) var Sveriges främste schlagerkompositör. Hans skrev över 800 melodier till filmer och revyer, bland annat Säg det i toner, Klart till drabbning, Räkna de lyckliga stunderna blott, Med en enkel tulipan och Det är våren.

Här möter vi de välkända sångerna genom estradören Mattias Enn, som uppmärksammats för sina tolkningar av bl.a. Karl Gerhard och Zarah Leander. Med sig har han pianisten Carina E Nilsson samt Anders ”Melodikrysset” Eldeman, kunnig och underhållande konferencier. Det blir massor av härlig musik, roliga anekdoter och dråpliga händelser – och självklart blir det även tillfälle till allsång! Kom och sjung med!

Pressröster om Mattias Enn:

"Det är omöjligt att inte charmas av estradören Mattias Enns fantastiska sångröst och personlighet".

"En bra sångteknik med ett brett tonregister,  rytmisk känsla och så det teatrala framförandet som han alltid lyckades förmedla i samklang med vad låten handlade om, ja, ända ut i fingerspetsarna och lyhörd för sin mycket duktiga pianist Carina E Nilsson". 

"Han är en äkta estradör i en tid när få kan bära upp en frack och sjunga en kupett. Men det kan han – så att man hör varje bokstav".

"Fullständigt trollbindande blir mötet med Zarah Leander i Sång om syrsor". 

 

 

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?