Välj datum

Hoc est corpus

Köp biljetter
50 kr – 100 kr

Dieselverkstaden / Nacka

lör 30 dec 2017 kl 19.00 – AVSLUTAD

Hoc est corpus är en magiföreställning för familj, rekomenderad från 9 år, om att bege sig in i en ny värld, om en kropp som bedrar och om ritualer på gränsen till det ockulta. Hoc est corpus betyder ”detta är kroppen” och är inledningen till nattvarden på latin och i folkmun blev trollformeln ”hokus pokus”.

Magikern omkullkastar våra antaganden om hur världen fungerar, vi tror inte våra ögon. Detta tvivel är magins kraft. Men samma tvivel är också publikens belöning, en påminnelse om att njuta av kaoset och effekten av tillfällig skepsis. Trots skenbara föreningar med mörka krafter, förkroppsligar magikern en djupt optimistisk tro på det mänskliga intellektets makt. Förmågan att luras utmärks av självständighet och innovation. Magikern berättar för oss att den verkliga faran inte är förenad med djävulen eller att böja naturens lagar – den verkliga faran är att tro att vi alla redan vet allt som finns att veta.

Föreställningen är dels en resa genom magins historia som börjar med shamanism och häxkonst, vidare till ockulta och religiösa ritualer, via medeltidens gyckel och alkemi, renässansens upptäckter och vetenskap, sedan in i framtidens artificiella och utomkroppsliga upplevelser. Men det är också en historia om att växa upp, upptäcka världen, sig själv och bli en självständig tänkande människa.

Av och med Axel Adlercreutz
Koreograf Gunnlaugur Egilsson
Kompositör Joel Danell / Musette
Kostymdesign Maria Peterson
Produktion Kompani Giraff

Med stöd från Stockholms Stad och Kulturrådet.

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?